featured_header_zoonews.jpg

Zeehondencrèche Pieterburen op zoek naar hulp

2012-01-ZeehondenPieterburen

Door de harde storm van de laatste week is de zeehondencrèche Pieterburen overspoeld met gestrande zeehonden. Via media en contacten in de dierentuinwereld werd de hulp ingeroepen van deskundigen.

 

Dolfinarium Harderwijk reikt hulp aan

Het Dolfinarium van Harderwijk heeft alvast haar kennis en kunde toegezegd aan zeehondencrèche Pieterburen om te helpen met de vele opgevangen zeehonden van de laatste weken. Binnen enkele dagen zal er een zeehondenverzorger van het Dolfinarium voor minimaal één week naar het opvangcentrum van Lenie ’t Hart in de provincie Groningen afreizen. Naast kennis schenkt het Dolfinarium ook een pallet vis om de vele zeehondjes te voorzien van voedsel.
Het Dolfinarium in Harderwijk is één van de dierentuinen in Nederland waar zeehonden leven. Direct nadat de oproep voor hulp binnenkwam werd er intern gekeken naar de mogelijkheden. “Het Dolfinarium deelt graag haar ervaring als daar om gevraagd wordt,” legt Hoofd Levende Have, Jan Mosterd uit. De Harderwijkse verzorgers blijven sowieso één week. Daarna wordt gekeken of de hulp nog langer gewenst is.