featured_header_zoonews2.jpg

ZOO Antwerpen verzorgt 200 gestrande kameleons

2012-01-ZooAntwerpen_kameleon

Meer dan 200 kameleons – 204 om precies te zijn – strandden deze week in de luchthaven van Zaventem. De reisdocumenten van de dieren waren niet in orde. Veel dieren, afkomstig uit Uganda, zijn er slecht aan toe.

 

In beslag genomen kameleons

De douane heeft deze kameleons in beslag genomen en gevraagd of de Antwerpse zoo omwille van haar expertise en ervaring de reptielen onderdak en verzorging kon geven. Sinds woensdag verblijven de reptielen in een speciale quarantaineruimte in de Zoo. De verzorgers van de Antwerpse zoo doen er alvast alles aan om zoveel mogelijk diertjes te laten overleven. De reptielen zijn er alvast slecht aan toe: de uitgedroogde exemplaren worden tweemaal per dag besproeid, hun uitgehongerde collega’s kunnen hun buik rond eten aan de speciaal voor hen met hopen aangerukte krekels en er worden ook meststalen genomen om naar het labo te sturen.
Bovendien krijgen ze nu vooral rust. De dieren waren bijzonder gestresst. 
 
Nu is het aan de rechter om een beslissing te nemen wat betreft de kameleons. Op Facebook vertelt de zoo alvast: "Als de dieren toegewezen worden aan de ZOO, zullen wij niet nalaten onze maatschappelijke rol hierin te vervullen en de dieren zinvol in te zetten in de Europese dierentuingemeenschap."

Wordt ongetwijfeld vervolgd.