featured_header_zoonews.jpg

Positieve cijfers voor Burgers' Zoo

2012-01-burgerszoo

Het dierenpark in het Nederlandse Arhnem, Burgers' Zoo, maakt met een tevreden gevoel de balans op van het jaar 2011 en registreerde 35.000 extra bezoekers ten opzichte van 2010. Voor dit seizoen plant men de opening van een overdekte speeltuin.

 

2011 succesvol jaar voor de kweekprogramma's

Redenen voor de positieve cijfers zijn volgens Burgers' Zoo het gunstige dierentuinweer, de populariteit van de eigen televisieserie op een regionale televisiezender en de constante vernieuwingen in het dierenpark. Zo opent Burgers' Zoo op 30 maart 2012 alweer een volgend project: een volledig overdekte speeltuin die is vormgegeven als een jungledorp bestaande uit paalwoningen.

Bovendien neemt het park deel aan verschillende kweekprogramma's, met grote successen: Burgers' Zoo behoort al enkele jaren tot de vaste hofleveranciers van aardvarkens, Sri Lanka panters en Rotschild giraffen. Ook de kweek van adelaarsroggen verloopt heel succesvol in het Arnhemse dierenpark, naast de voorspoedige voortplanting van grijze pijlstaartroggen, epaulethaaien en koralen.
Een bijzondere mijlpaal werd in december behaald toen Zoo Hamburg maar liefst een vierkante meter zelfgekweekte koralen gedoneerd kreeg van Burgers' Zoo. Verder werd de eerste banteng in de Arnhemse geschiedenis geboren; een Aziatische rundersoort. Ook de siamangs kregen net als vorig jaar een jong. Op de vogelafdeling werden onder andere bij de geribbelde neushoornvogels en de renkoekoeken belangrijke successen geboekt, terwijl de in het wild uitgestorven Socorroduiven jongen kregen in de Desert.

De filosofie van Burgers' Zoo kenmerkt zich door het streven om dieren zo vrij en zo natuurlijk mogelijk te houden en hun natuurlijke leefgebieden zeer nauwkeurig na te maken. Bezoekers maken in thematische leefgebieden kennis met de dieren en planten van het tropische regenwoud, de rotswoestijn van Arizona, het tropisch koraalrif, het zoutwater vloedbos van de mangrove, de Oost-Afrikaanse savanne en de grotere diersoorten uit het oerwoud van Maleisië. De dieren leven in grote vrijheid, terwijl de bezoekers als moderne ontdekkingsreizigers zelf op onderzoek uitgaan naar de schoonheid van de natuur.

Foto Theo Kruse / Burgers’ Zoo