featured_header_zoonews.jpg

Zuidelijke Grondneushoornvogel terug in Mondo Verde

2011-11-MondoV-Zuidelijke-grondneushoornvogel

De zeldzame Zuidelijke Grondneushoornvogel, die was gespot in Kerkrade, is weer veilig terug in zijn volière in Mondo Verde van waaruit hij vorige week was ontsnapt. Hij geniet nu weer volop van kuikens, muizen, ratten, kikkers en salamanders.

 

Vogelgeluk in Mondo Verde

In de grote vogelvolière van Mondo Verde zijn 4 kieviten geboren van het ras ‘Smid’s plevier’. Het is voor dit soort kievit zeer uniek om zo laat in het jaar bevruchte eieren te leggen. De jongen zijn vanwege de kou overgebracht naar de Tropenkas waar ze verder kunnen groeien onder de warme lamp.

2011-11-MondoV-KievitSmidsHet broedseizoen van deze Europese kievit loopt van half maart tot in juli. Het is een Friese traditie om het eerste kievitsei aan te bieden aan de Commissaris van de Koningin. Het eerste kievitsei staat symbool voor het begin van het voorjaar.

Hoofd dierverzorging Erico Goedhart:”We denken dat de slechte zomer en het relatief warme najaar hier een rol in spelen. Doordat het aantal zonuren groter werd zijn de kieviten actief geworden met 4 jongen als resultaat. Het is dus een soort voorjaar hier”.