featured_header_zoonews.jpg

Roofdieren ontsnapt uit privé-collectie

2011-10-AnimalParkOhio

Vanuit een privé dierencollectie in het Amerikaanse Zanesville in Ohio zijn verschillende exotische dieren vrijgelaten. De eigenaar Terry Thompson werd dood aangetroffen.

 

Eigenaar dood aangetroffen

Hoe Thomson om het leven is gekomen en wie de dieren heeft bevrijd, is voorlopig nog een raadsel. De politie bekommert zich in eerste instantie om de veiligheid van de bevolking en maakt massaal jacht op de bevrijde dieren, waaronder leeuwen, jachtluipaarden, beren, giraffen, kamelen en wolven. De ordediensten manen de lokale bevolking dan ook aan erg waakzaam te zijn. Sommige scholen werden zelfs uit voorzorg gesloten. De meeste dieren bleken opgemerkt te zijn in de buurt van I-70.

Volgens de woordvoerder van de politie stelden de autoriteiten zich al langer vragen over het private dierenpark, maar omdat de eigenaar echter over alle vereiste vergunningen beschikte, kon de politie niet tegen hem optreden. Men vermoedt dat er 48 dieren leefden in het dierenpark. Ondertussen werden 25 van de dieren reeds gevonden en neergeschoten uit voorzorg. Ook zijn personeelsleden van het nabij gelegen wildpark aanwezig om de dieren met kalmeer middelen neer te halen en ze in veiligheid terug te brengen in één of ander dierenverblijf.