featured_header_zoonews.jpg

Parques Reunidos aast op Toronto Zoo

2011-10-TorontoZoo

Eén van de grootste dierenparken in Canada, Toronto Zoo, is op zoek naar vers kapitaal. In die mate dat het zelfs zou overwegen om het park te verkopen.

 

Toronto Zoo op zoek naar kapitaal

Eén van ’s werelds grootste pretparkgroepen, Parques Reunidos, zou ondertussen al begonnen zijn met het aanstellen van een lobby-firma om het Canadese dierenpark toe te voegen in hun groep. De in Madrid gebaseerde groep heeft ondertussen reeds 82 parken onder hun hoede, waaronder Bobbejaanland, Movie Park Germany, BonBon Land, en nog vele andere…

Ondertussen is de schrik daar dat de stad Toronto de zoo zomaar zou verkopen aan de hoogste bieder, waardoor het befaamde research- en educatiecentrum van Toronto Zoo zomaar in private handen zou komen. Aan de andere kant is de zoo verlieslatend. Wanneer het in handen komt van een investeringsgroep, is de vraag nog maar of de aandacht voor het educatieve aspect nog wel even hoog zal zijn.

Stadsbemiddelaar Joe Pennachetti lichtte alvast toe dat er nog steeds de mogelijkheid is om de dagdagelijkse werking over te laten aan een privé-investeerder, maar de zoo als eigendom in handen te houden. Een soort lease-contract dus. Het is een formule die wel eens vaker gebruikt wordt in Noord-Amerika. Dierenparken in Dallas, San Diego Zoo of Vancouver Aquarium zijn maar enkele voorbeelden hiervan.

In geval van Parques Reunidos, is het alvast een voordeel dat zij ervaring hebben met dierenparken. Zo is het eigenaar van onder meer Zoo Aquarium Madrid, l’ Oceanografique in Valencia, Blackpool Zoo, Marineland in Antibes, Silver Springs in Florida,…