2011-09-DolfinariumH-babydolfijn

Het Dolfinarium in het Nederlandse Harderwijk is vannacht verblijd met de geboorte van een dolfijn. Iets voor twaalven is dolfijn Nalu bevallen van een gezond jong. Hoewel de eerste dagen na een bevalling kritisch zijn voor moeder en jong, zijn verzorgers en dierenartsen zeer tevreden over de eerste nacht.

 

Dolfinarium begroet baby-dolfijn

Even na 22.30 uur maandagavond ontdekten nachtwakers van het Dolfinarium het begin van een bevalling. Ruim een uur later, iets voor middennacht, zwom er een klein babydolfijntje rond tussen de 22 andere dolfijnen in het leefgebied. Verzorgers en nachtwakers waren getuige van de bevalling.

Moeder en jong zijn zichtbaar voor publiek. Het jong zoogt goed en moeder is erg waakzaam en alert. Het geslacht is nog niet vast gesteld. Omdat het leefgebied van de dolfijnen zowel boven als onderwater bekeken kan worden kunnen zowel bezoekers als verzorgers moeder en jong goed zien. Verzorgers observeren de komende dagen 24 uur per dag. Zij letten dan vooral op ademhaling, zogen en het algemene gedrag van Nalu en haar jong.
Nalu en haar jong zwemmen in een speciale kraamkamer samen met drie andere hoogzwangere dolfijnendames.

Via www.kraamkamer.nl kan iedereen een naam insturen voor de baby. Het Dolfinarium zal binnen een week de naam van de jongste telg bekendmaken. Ook kan hier via een webcam een kijkje worden genomen in de kraamkamer van het Dolfinarium. In de komende weken verwachten ook de dolfijnen Roxy, Liya en Anke een baby. Het worden dus drukke weken voor de dolfijnen en hun verzorgers.