featured_header_zoonews.jpg

Bleker op bezoek bij orka Morgan

2011-08-BlekerbezoektMorgan

In hoogsteigen persoon heeft Staatsecretaris Bleker zich door het Dolfinarium Harderwijk laten informeren over orka Morgan. In een drie uur durend bezoek heeft hij zich uitgebreid laten bijpraten door de verzorgers, dierenarts en directie van het Dolfinarium.

 

Orka-soap in Dolfinarium nog niet gedaan

Het bezoek van de heer Bleker gebeurde op zijn eigen initiatief en was bedoeld om informeel bijgepraat te worden over de situatie rond de vorig jaar gestrande orka Morgan. Hij was zichtbaar onder de indruk van het werk dat de verzorgers van Morgan dagelijks verrichten. Na een rondleiding langs Morgan en het opvangcentrum van stichting SOS Dolfijn heeft er een informeel gesprek plaatsgevonden tussen  Bleker, het Dolfinarium en de orka coalitie.

Op 3 augustus heeft de rechter bepaald dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar de best mogelijke toekomst voor orka Morgan. “Wij waarderen het zeer dat de Staatssecretaris zelf op het park langskomt om persoonlijk op de hoogte te worden gebracht. Wij hebben een goed gevoel overgehouden aan het gesprek en zien een definitieve uitspraak van het ministerie van EL&I vol vertrouwen tegemoet,” aldus directeur Marten Foppen van het Dolfinarium. Als het aan het Dolfinarium ligt verhuist Morgan naar het zeedierenpark Loro Parque op de Canarische Eilanden. “Het is van groot belang dat ze zo snel mogelijk soortgenoten om zich heen krijgt om zich verder te ontwikkelen.”