featured_header_zoonews2.jpg

Dolfinarium Harderwijk op zoek naar kinderstemmetjes

2011-08-DolfinariumH

Het Dolfinarium is op zoek naar het grootste Dolfijnenkinderkoor van Nederland. Kinderen uit heel Nederland worden opgeroepen om zich aan te melden voor een eenmalig optreden, samen met dolfijnen.

 

Dolfijnenkinderkoor zoekt leden

In het koor is plek voor 150 enthousiaste kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Samen met World Vision wil het Dolfinarium door middel van een speciaal voor deze gelegenheid geschreven lied aandacht vragen voor het belang van schoon water voor mens en dier.
Op zaterdag 3 september zal het koor samen met de dolfijnen een speciaal gecomponeerd lied ten gehore brengen in DolfijndoMijn. Leonie van den Berg van World Vision componeert dit lied. Het optreden van het Dolfijnenkinderkoor is het hoogtepunt van een speciaal weekend in het Dolfinarium is samenwerking met ontwikkelingsorganisatie World Vision.

 
World Vision

Op 2, 3 en 4 september is World Vision te gast op het park. World Vision zet zich in voor kinderen in ontwikkelingslanden. World Vision heeft als doel om het leven van kinderen tot volle bloei te laten komen door te zorgen voor goede gezondheidszorg, scholing en natuurlijk schoon water. De organisatie werkt in bijna 100 landen in nauwe samenwerking met lokale bevolking en internationale organisaties. Jaarlijks worden miljoenen mensen bereikt met noodhulp en duurzame ontwikkeling.
World Vision is gedurende deze dagen zichtbaar aanwezig op het Dolfinarium om aandacht  te vragen voor het belang van schoon drinkwater. Voor ons is schoon drinkwater vanzelfsprekend. In ontwikkelingslanden is dat helemaal niet zo. Eén op de acht mensen hebben geen toegang tot veilig, schoon drinkwater. Gebrek aan schoon water veroorzaakt 80% van alle ziekten en veroorzaakt de meeste sterfgevallen per jaar. World Vision roept de gasten van het Dolfinarium op samen hier verandering in te brengen.

Kinderen kunnen zich opgeven via een speciale website, www.worldvision.nl/zingenmetdolfijnen. Via een bevestings e-mail zal meer informatie worden gegeven. Zo krijgen de koorleden onder andere een linkje naar het lied zodat er thuis vast geoefend kan worden.