2011-08-Plankendael-girafnaam

De "pasgeboren" giraf uit Planckendael dartelt nu al meer dan drie weken vrolijk rond op de savanne. Dringend tijd dus om haar naam officieel bekend te maken, die werd bekomen via een poll op de website van het park en via Facebook.

 

Ze heeft een naam!

De verzorgers bedachten een aantal klinkende Afrikaanse namen. Elk jaar staat voor een bepaalde letter om zo elke pasgeborene een naam te geven die met die letter begint. 2011 is het jaar van de letter M. Voor de giraffen moest de naam ook nog eens Afrikaanse roots hebben.
De bezoekers stemden massaal op hún lievelingsnaam, en dit is het resultaat van de poll:
Met stip op één staat Megara (parel), met 42,2% van de stemmen, gevolgd door:  
   Munira (stralend): 23%
   Mirembe (vrede): 22.6%
   Mali (rijkdom): 10.5%
   Masozi (tranen): 1.7%

Het tweede jong van giraffenmoeder Diamant is op 31 juli geboren na een dracht van 15,5 maanden. Sindsdien verkent ze guitig de savanne van Planckendael, omringd door de voltallige langnekkenkudde (Sarah, Barbie, Diamant, Karega en het mannetje Baridi), een troep statige impala’s en Kaapse elandantilopen, en een hoop luidruchtige helmparelhoenders.

“Megara doet het uitstekend,” vertelt Nele, één van de giraffenverzorgers in Planckendael. “Ze groeit als kool en is heel nieuwsgierig, maar tegelijk ook uiterst voorzichtig. Wanneer ik met verse takken kom aandraven, trippelt ze aarzelend mijn kant uit, maar wanneer ik de takken door de omheining steek, stuift ze weg…”

Dartelend door de savanne, waagt ze zich op tijd en stond aan een stukje banaan, een koolblad of een andere sappige groente. Zo ontdekt ze stapsgewijs de wereld, maar haar vaste maaltijden haalt ze nog steeds bij mama Diamant: lekker warme volle moedermelk!  En daar zal ons kersvers girafje van blijven genieten tot haar 8 maanden. 
Megara is ondertussen al 1m90 hoog en zou 2m50 moeten halen rond haar eerste verjaardag.