featured_header_zoonews.jpg

Geboortegolf in Beekse Bergen

2011-08-BeekseB-Gnoe

Het geboortegeluk kan deze zomer niet op in Safaripark Beekse Bergen. Zo kondigde het wildlife park enige tijd geleden al een ware geboortegolf aan van onder meer hyena’s, zebra’s, cheeta’s en een goliathreiger.

 

13 jonge blauwe gnoes op 3 weken tijd!

Daar kan opmerkelijk veel babygeluk bij de blauwe gnoes – een grote antilopensoort – aan worden toegevoegd: in slechts drie weken tijd werd de groep blauwe gnoes met dertien jongen uitgebreid. Het safaripark schrijft hiermee geschiedenis met zoveel geboortes. De dertien geboorten brengen een flinke administratie met zich mee. “Elk dier krijgt een eigen registratienummer, naam, oorflapnummer en een chipnummer. Ook registreren we de geboortedatum en de naam van de ouders”, aldus Lars Versteege van Safaripark Beekse Bergen. “Dat blauwe gnoes in grote groepen leven en wij geregeld een jong verwelkomen is geen nieuws, maar het fokken van dertien gnoes in één jaar tijd is toch wel heel bijzonder.”


Wild

De blauwe gnoe is een antilopeachtige die leeft in grote groepen op de savannen van Afrika. Slechts enkele minuten na de geboorte kan het jong al staan en lopen. Hiermee wordt de kans, dat hij wordt opgegeten door roofdieren in het wild, verkleind. De jonge gnoes zijn nu al te bezichtigen in het safaripark.