featured_header_zoonews.jpg

Orka Coalitie stapt naar rechter

2011-07-Dolfinarium-orka2

Eerder vandaag meldden we dat het dolfinarium in Harderwijk een adoptiefamilie voor orka Morgan heeft gevonden in het dierenpark Loro Parque op Tenerife. De Orka Coalitie stapte hierop naar de rechter om te voorkomen dat de orka Morgan verhuist naar de Canarische Eilanden.

 

Orka Morgan toch nog niet weg

Dierenrechtenactivisten verenigd in de Orka Coalitie zeggen dat Morgans kans op vrijheid verkeken is als het dier in het park terechtkomt. Ze willen dat Morgan terug naar zee gaat.

Morgan werd op 23 juni vorig jaar sterk verzwakt uit de Waddenzee gehaald en kwam daarna op sterkte in Harderwijk. Onderzoek wees uit dat het dier niet meer kon worden teruggezet, omdat er geen familieleden van het jonge dier konden worden gevonden. Ze zou het zonder hen niet overleven. Orka's zijn sociale dieren die in hechte families leven.

De Orka Coalitie eiste diverse keren de vrijlating van Morgan. De activisten betwisten de onafhankelijkheid van de onderzoekers. Het dolfinarium zei eerder op de dag nog te hopen dat de Orka Coalitie afziet van vertragende rechtszaken. "Snelheid is nu geboden in het belang van Morgan. We hopen dat de Orka Coalitie dit ook inziet", aldus directeur Marten Foppen.