featured_header_zoonews2.jpg

Zon schijnt opnieuw voor Texas State Aquarium

2011-07-TexasAquarium

Na enkele zware jaren met tegenvallende bezoekersaantallen, heeft het Texas State Aquarium een mooie sprong voorwaarts gemaakt, met 7% meer gasten tov. vorig jaar. Verschillende factoren hebben hiertoe bijgedragen...

 

Positieve spiraal voor park

Verschillende factoren hebben meegespeeld om bij te dragen aan deze positieve tendens. Zo zijn er uiteraard de weersomstandigheden, maar ook de economie die opnieuw herstelt, nieuwe verblijven, nieuwe programma’s in het complex en uiteraard nieuwe marketing strategieën. Bovendien kan het teren op populaire verblijven zoals die van de haaien of de dolfijnen.

Dit jaar heeft het park een zogenaamd splash park geopend, het is een waterspeeltuin, in het thema van de marine, waar er leuke spuitkannonnen zijn, interactieve waterspelletjes en nog veel meer.

“We hebben vastgesteld dat vele mensen uit de regio opnieuw een bezoek komen brengen. Het aantal abonnementen is bijna verdubbeld.” Aldus CEO Tom Schmid.
Het park hoopt alvast om dit jaar de kaap van een half miljoen bezoekers te overschrijden. Vorig jaar was vooral het zware orkanenseizoen en een versterkt beleid aan de Mexicaanse grens omwille van geweld in Mexico, de oorzaak van een zwak jaar. Bovendien zat de economie nog steeds in een dal. Men zal wellicht het topjaar 2009 niet kunnen overtreffen met maar liefst 523.400 bezoekers.