featured_header_zoonews.jpg

Pinguïn ontsnapt tot tweemaal toe

2011-07-Amersfoort-Pinguin

In het Dierenpark Amersfoort, in Nederland, is op korte tijd voor de tweede maal een jonge pinguïn uit het verblijf ontsnapt. Voorlopig is het voor de dierenverzorgers een raadsel hoe de pinguïn hierin geslaagd is.

Dierenpark Amersfoort staat voor raadsel

Vorige week vrijdag werd pinguïn Noa opgemerkt bij één van de restaurants van het dierenpark. De pinguïn werd terug veilig weggezet en de verzorgers controleerden daarop het ganse pinguïnverblijf. Ze konden echter nergens vinden waar de pinguïn kon ontsnappen. Maar afgelopen zondag was het weer prijs en ontsnapte diezelfde pinguïn. Nu was Noa op bezoek bij een zwangere neushoorn.

Het verblijf werd opnieuw gecontroleerd, zonder resultaat echter. Het blijft een mysterie hoe de pinguïn is kunnen ontsnappen. Het dierenpark heeft alvast een camera opgehangen om te bekijken hoe de pinguïn zou kunnen ontsnappen, indien ze een nieuwe poging onderneemt. Het pinguïnverblijf is al jaren in gebruik, maar er is nog nooit een pinguïn uit ontsnapt. Maar Noa, die enkele maanden oud is, is sinds ze terugkeerde van de zogenaamde pinguïncrèche, waar deze vogels uit de hand leren te eten, dus al twee keer kunnen ontsnappen. Het is vooralsnog ook een beetje raden waarom de pinguïn wil ontsnappen…