2011-07-ZooAntwerpen-Aap2

Gisteren werd de tweede wedstrijd van de apencompetitie tussen de ‘Antwerp Chimps’ en de ‘Mechelen bonobos’ afgewerkt. En ook nu zijn het opnieuw de vrouwen die zich in de strijd gooien, zowel bij de chimpansees als bij de bonobo’s.

 

Bonobo Djanoa ontpopt zich tot sterspeler

‘Mechelen bonobos’ vs ‘Antwerp chimps’ 2 - 0

Gisteren werd de tweede wedstrijd van de apencompetitie tussen de ‘Antwerp Chimps’ en de ‘Mechelen bonobos’ afgewerkt. En ook nu zijn het opnieuw de vrouwen die zich in de strijd gooien, zowel bij de chimpansees als bij de bonobo’s. De mannelijke chimpansees vechten nog steeds een heel andere competitie uit. Hun machtsstrijd is nog niet voorbij, waardoor alle hoop op de dames is gericht.

Bij de eerste wedstrijd maakte Djanoa al opvallend goed gebruik van twijgen die ze in haar verblijf vond. Djanoa paste de takjes aan, trok ze krom, beet ze plat tot ze perfect in de gaatjes pasten. Het gebruik van takjes is opmerkelijk, omdat bonobo’s in de natuur geen werktuigen gebruiken en chimpansees wel. Bij deze wedstrijd bleek de snelheid waarmee ze de noten te pakken kreeg een extra troef die haar vlot naar de winst loodste.

Chimpansee Siri doet haar uiterste best en heeft het spel helemaal door, enkel haar snelheid laat nog te wensen over. Zij weet alvast waar ze op moeten trainen de komende week. Djanoa steelt opnieuw de show in het bonoboverblijf. Zij blinkt uit in behendigheid en is ook erg slim. De vorderingen van de chimpansees, die ditmaal goed op dreef waren, zijn veelbelovend. Alles kan nog in de volgende wedstrijd die op 22 juli online zal komen.

De competitie is natuurlijk pas gespeeld wanneer alle wedstrijden er op zitten. Het kan dus nog alle kanten op. Uiteraard kan men alles volgen op: www.deslimsteaapterwereld.be