featured_header_zoonews2.jpg

Sea World San Diego opent Turtle Reef

2011-06-SeaWorldSanDiego

Afgelopen weekend opende in het Californische Sea World San Diego de nieuwste attractie: Turtle Reef. De nieuwe attractie bestaat uit een nieuw aquarium-verblijf waarin voornamelijk Karetschildpadden en groene zeeschildpadden terug te vinden zijn...

Schildpadden als remedie tegen dalende bezoekerscijfers?

Afgelopen weekend opende in het Californische Sea World San Diego de nieuwste attractie: Turtle Reef.

Het Sea World park is het enige grote park in Californië dat te maken had met een dalende tendens aan bezoekers. Waar de andere parken in 2010 een opmerkelijke positieve lijn zagen, moest het zeedierenpark een 9% bezoekersdaling vaststellen. De nieuwe attractie bestaat uit een nieuw aquarium-verblijf waarin voornamelijk Karetschildpadden en groene zeeschildpadden terug te vinden zijn, en buiten werd een draaimolen gezet.
Sommige van de zeeschildpadden zijn al meer dan 50 jaar oud. Turtle Reef is alvast één van de meest indrukwekkendste aquaria in zijn soort, met maar liefst zo’n 1.135.000 liter water. De schildpadden kunnen rondzwemmen in een fantastisch nagebouwd koraalrif. Ook zijn er verschillende tropische vissen terug te vinden in deze aquaria.

Het park heeft buiten Turtle Reef een spinning attractie om op die manier de mensen ook extra adrenaline te geven. De attractie kreeg de naam Riptide Rescue mee. Dit is een zogenaamde Airboat attractie van Huss.

Het is echter de vraag of deze prachtwezens en de draaimolen de cijfers kunnen omhoog krikken. Een woordvoerder gaf aan dat de slechte cijfers te wijten waren aan het barslechte weer tijdens de zomerperiode. Maar dit was voor alle parken uit de regio zo…
Feit is dat het park reikhalzend uitkijkt naar hun nieuwste attractie voor komend seizoen, Manta, een rollercoaster gebouwd door Mack Rides, en geschikt voor families, met verschillende lanceerstroken en ingewerkt met een prachtige afwerking. Men hoopt dat de nieuwe attractie een kentering zou teweeg kunnen brengen in de bezoekersaantallen en de populariteit van het park.