2011-06-Dolfinarium-Babyzeeleeuw

Het Dolfinarium is zaterdagochtend vroeg verblijd met de geboorte van een vrouwtjes-zeeleeuw. Rond 00.15 uur is zeeleeuw Sade bevallen van een gezonde baby. Moeder en jong maken het goed en zijn zichtbaar voor publiek.

Babyzeeleeuw verblijdt Dolfinarium

Het Dolfinarium is zaterdagochtend vroeg verblijd met de geboorte van een vrouwtjes-zeeleeuw. Rond 00.15 uur is zeeleeuw Sade bevallen van een gezonde baby. Moeder en jong maken het goed en zijn zichtbaar voor publiek.
Sade is een ervaren moeder die al 4 succesvolle bevallingen achter de rug heeft. De bevalling van haar jongste kind zette zich al in op donderdagavond. Moeder verloor aan het einde van de dag bloed wat een teken is dat de bevalling aanstaande is. Toch duurde het nog ruim 24 uur voor de baby ter wereld kwam. Het jong is er ter wereld gekomen in het bij zijn van trainers en verzorgers.

Kraamkamer
De nieuwste telg van het Dolfinarium heeft nog geen naam. Via de website www.kraamkamer.nl kan iedereen een originele naam verzinnen voor de kleine. Moeder Sade is erg beschermend voor haar jong. Verzorgers blijven op gepaste afstand maar letten de komende dagen goed op of de baby goed zoogt bij moeder.
Sade is niet de enige moeder in de groep Stellerzeeleeuwen van het Dolfinarium. Olympia is ook hoogzwanger en verwacht binnen enkele weken een kleintje.
 
Stoere Stellerstek
De Steller zeeleeuwengroep verblijft in de Stoere Stellerstek. Stellerzeeleeuwen worden sinds de jaren 70 in het Dolfinarium gehouden. Hun huidige verblijf hebben de dieren in het verleden ook gedeeld met de Californische zeeleeuwen. De laatste jaren heeft de Stellergroep het rijk alleen. In 2008 is de Stoere Stellerstek uitgebreid met een achterverblijf dat bestaat uit delen land en water. Door deze uitbreiding is het eenvoudiger geworden om dieren te wisselen en bijvoorbeeld extra (gezondheids)trainingen te oefenen. De Stoere Stellerstek bestaat uit 400.000 liter water.

Babyboom
Het Dolfinarium verwacht de komende maanden veel baby’s. Naast de twee Stellerzeeleeuwen Sade en Olympia is zeeleeuw Sally in juni uitgerekend. Later deze zomer, in september, worden er maar liefst 4 babydolfijnen verwacht. Iedere zwangerschap blijft spannend. Maar tot nu toe zien de zwangerschappen van de dolfijnendames Anke, Liya, Nalu en Roxy er goed uit.