featured_header_zoonews2.jpg

Beekse Bergen verwelkomt neushoornbaby

2011-04-BeekseBergen-Neushoorn

In safaripark Beekse Bergen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een neushoorntje geboren. Veel vroeger dan verwacht en daardoor ook zonder hulp van de dierverzorgers. Het was wel even schrikken toen ze het jong op zaterdagmorgen zagen liggen in het verblijf...

Neushoornkalfje voor Safaripark Beekse Bergen

In safaripark Beekse Bergen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een neushoorntje geboren. Veel vroeger dan verwacht en daardoor ook zonder hulp van de dierverzorgers. Het was wel even schrikken toen ze het jong op zaterdagmorgen zagen liggen in het verblijf, maar die schrik maakte al snel plaats voor grote blijdschap toen bleek dat het mannetjesjong gezond was en het melk kreeg van zijn moeder.

Moeder Makoubu was ruim zestien maanden zwanger. Vorig jaar november werd bekend dat neushoorn Makoubu voor de eerste keer drachtig was van vader Miquelin die ook in het safaripark woont. Hoofd Dierverzorging Stephan Rijnen is blij verrast: “We wisten dat Makoubu ergens in de komende maanden zou gaan bevallen, maar dat dit al in april zou gebeuren had niemand verwacht. We zijn erg blij dat het ondanks de vroege geboorte goed gaat met het neushoorntje en zijn moeder.”
Naar alle waarschijnlijkheid is het neushoorntje binnen enkele dagen al te zien voor bezoekers in het binnenverblijf. Wel zal er tussen de middag dagelijks een rustpauze voor moeder en zoon worden ingelast. Wanneer het neushoorntje naar buiten mag is afhankelijk van het weer.

Het is voor het eerst sinds 2009 dat in de Beekse Bergen een neushoorntje wordt geboren. Voor het safaripark is de geboorte bijzonder omdat het park een Europees fokprogramma coördineert, met als doel het nageslacht van neushoorns in Europa te bevorderen en een duurzame populatie op te bouwen in dierenparken.

Omdat de vroege geboorte als een verrassing kwam, is er nog geen naam voor het neushoornkalfje. Daarom willen de rangers van Safaripark Beekse Bergen de hulp van Twitteraars inschakelen. Via Twitter kunnen bezoekers een naam opperen onder vermelding van @safariparkbb en hashtag #neushoornbb.