featured_header_zoonews2.jpg

Japanse dierenparken sluiten

2011-03-UenoZoo

De verwoestende aardbeving en de bijkomende nucleaire impasse in Japan, is alvast een streep door de rekening van het in Tokyo gelegen dierenpark Ueno Zoo. Na een periode zonder reuzenpanda’s, wilde de zoo op 22 maart een pandakoppel voorstellen aan het publiek.

Voorstelling reuzenpanda's uitgesteld

De verwoestende aardbeving en de bijkomende nucleaire impasse in Japan, is alvast een streep door de rekening van het in Tokyo gelegen dierenpark Ueno Zoo. Na een periode zonder reuzenpanda’s, wilde de populaire zoo op 22 maart een pandakoppel voorstellen aan het publiek.

De publieke tentoonstelling van de twee panda's was bedoeld als een herdenking aan de terugkeer van de populaire dieren in de dierentuin. In april 2008 overleed de reuzenpanda Ling Ling, en zat de zoo zonder deze populaire dieren.

Het koppel panda’s - Riri, de man en Shin Shin, de vrouw – waren al op 21 februari aangekomen in Japan. Ze worden gehuurd van China. Eigenaar van de zoo, de regering van Tokyo heeft besloten om omwille van de extreme omstandigheden ook andere van hun parken te sluiten: Tama Zoological Park, Tokyo Sea Life Park en Inokashira Park Zoo. Reden is dat men de veiligheid van de bezoekers wil waarborgen. Er zijn immers nog hevige naschokken, en ook zijn er besparingsmaatregelen van kracht m.b.t de elektriciteit.
Grootste probleem dat men nu nog verwacht zijn voedingstekorten voor de dieren.