featured_header_zoonews.jpg

Olifantenverblijf voor Planckendael

2011-03-KaiMook

In Planckendael, het dierenpark nabij Mechelen, wordt momenteel een olifantenverblijf gebouwd om zo een stukje Zuid-Indië te geven aan de olifanten uit Zoo Antwerpen. Ook Kai-Mook verhuist mee.

Kai-Mook verhuist naar Planckendael

In Planckendael, het dierenpark nabij Mechelen, wordt momenteel een olifantenverblijf gebouwd om zo een stukje Zuid-Indië te geven aan de olifanten uit Zoo Antwerpen.

Deze zware viervoeters krijgen dan een nieuwe thuis, een heus paradijs voor deze Aziatische olifanten: met een verblijf van 12.000 m² kunnen de dieren echt wel hun poten strekken… In het verblijf zal een modderbad komen, een hele speciale zandstal en een apart plekje voor een olifantenstier. Met deze investering hoopt men alvast dat de olifantenfamilie zich verder zal kunnen uitbreiden. Plaats is er alvast genoeg. Ook de bekende olifant Kai-Mook zal mee verhuizen naar Planckendael.

Het nieuwe verblijf zal ook beantwoorden aan de normen die onze Belgische wetgeving heeft vastgelegd. Sinds de geboorte van Kai-Mook werd al uitgekeken om in Planckendael een ruimte te voorzien waar deze attractieve dieren hun bestemming konden krijgen. Eerder zamelde de KMDA met de geboorte van Kai-Mook meer dan 300.000 euro in voor de olifanten in India. Via het zogenaamde K-groeiplan werden ook de nodige fondsen vergaard voor het nieuwe verblijf, dat dus een stukje Zuid-India meekrijgt. 

De bezoekers zullen uiteraard ook getrakteerd worden op een educatieve uitleg van het olifantenleven. Dit zal worden weergegeven in een nagebouwd modern dorp uit Zuid-India. Je kan even op de schoolbanken zitten, hutten bezoeken of klimmen en klauteren over de rijstvelden heen. De KMDA investeert 12,5 miljoen euro. Toerisme Vlaanderen neemt hiervan 5,7 miljoen voor zijn rekening.

2011-03-KaiMook-plattegrond

Via de website van Planckendael of de Facebook-bladzijdes kan men alvast volgen wat er allemaal aan het gebeuren is, en hoe de werken vorderen.