featured_header_zoonews2.jpg

Gazelles voor Chessington Zoo

2011-02-CWoA

Zes mannelijke gazelles worden verwacht op hun grote opwachting te maken in het Londense themapark Chessington World of Adventures.

Chessington World of Adventures verwelkomt nieuwe bewoners

Zes mannelijke gazelles worden verwacht op hun grote opwachting te maken in het Londense themapark Chessington World of Adventures.

De Dorcas gazelles komen origineel uit de half-woestijnen van Afrika en de Arabische wereld en zijn bestand tegen extreem hoge temperaturen. Deze viervoeters staan erom bekend dat zij in hun hele leven nauwelijks water drinken. Zij halen het vocht uit de planten die ze dagelijks eten voor hun dieet. Na hun aankomst verkenden ze meteen al hun nieuwe woonst in Wanyama Village & Reserve, waar ze samen met andere Afrikaanse dieren huizen, zoals de zebra's, vosmangoesten en stokstaartjes. In de vrije natuur halen deze zoogdieren snelheden tot boven de 60 km/u. Hun populatie wordt geschat op zo’n 35.000 tot 40.000 exemplaren. Ze komen vooral voor in Irak, Israël, Soedan en de oostelijke woestijn van Egypte.
 
Sonia Freeman van Chessington Zoo vertelde alvast: "Onze nieuwkomers zijn één van de weinige dieren in de wereld die kunnen overleven zonder enig drinkwater, waardoor ze heel bijzonder zijn. Ons team zal ervoor zorgen dat zij alles hebben wat ze nodig hebben om gelukkig te kunnen zijn.