featured_header_zoonews.jpg

Witte leeuwen mogen naar buiten in Rhenen

2011-02-Ouwehands-leeuw

Vier witte leeuwen van Ouwehands Dierenpark Rhenen mochten afgelopen week een eerste keer naar buiten: het was dan ook een bijzonder moment voor de welpen om na een lange quarantaine-periode van 10 weken hun nieuwe verblijf te kunnen verkennen.

Ouwehands Dierenpark presenteert 4 witte leeuwen

Vier witte leeuwen van Ouwehands Dierenpark in Rhenen mochten afgelopen week een eerste keer naar buiten: het was dan ook een bijzonder moment voor Credo, Ilanga, Bhandura en Luna om na een lange quarantaine-periode van 10 weken hun nieuwe verblijf te kunnen verkennen.

Het Nederlandse dierenpark heeft al eerder ervaring gehad met witte leeuwen, maar dit is de eerste maal dat er welpjes naar het park komen. Ze zijn nog geen jaar oud. Hun ouders wonen in een Duits dierenpark, maar het zijn in feite zijn afstammelingen van zeldzame witte leeuwen in het Timbavati reservaat in Zuid-Afrika. Witte leeuwen zijn in het wild redelijk zeldzaam. Het zijn geen albino-leeuwen! Aan het begin van vorige eeuw zijn ze voornamelijk door de jagers uitgeroeid. Ook zouden deze roofdieren niet goed kunnen jagen omdat ze geen schutkleuren hebben, maar volgens de White Lions Foundation is dit niet echt bewezen.

Ouwehands Zoo Foundation ondersteunt een project van The Global White Lion Protection Trust in Zuid-Afrika. Deze organisatie stelt zich als doel om de zeldzame witte leeuw te beschermen. De White Lion Trust heeft een leeuwenfamilie met drie jongen losgelaten in een reservaat van 700 hectare.
Ouwehands Zoo Foundation sponsert dit project met zogenaamde ‘tracking collars’. Met behulp van radiosignalen kunnen de leeuwen gelokaliseerd worden voor onderzoek en observatie. Op deze manier kan het voortbestaan van deze bijzondere dieren worden gewaarborgd.