featured_header_zoonews.jpg

Droevig nieuws uit ZOO Antwerpen

2011-02-ZooAntw-aardvarken

In ZOO Antwerpen was het vandaag een droevige dag: het twee weken oude aardvarken overleed. Het diertje had de laatste dagen al enkele verzwakkingsverschijnselen. Het is toch wel een groot verlies voor de Zoo.

Pasgeboren aardvarkentje overleden

Het droevige bericht uit de Antwerpse zoo bereikte ons vandaag: 

"Het is met pijn in het hart dat we vandaag helaas moeten melden ons aardvarkentje toch te hebben verloren. Afgelopen dagen ging het eten steeds moeizamer en sinds twee dagen ademde het ook moeilijk.  Vannacht was blijkbaar alle energie opgebruikt en is het gestorven.  Onnodig te zeggen dat de verzorgers op dit moment tijd nodig hebben om dit verlies te verwerken.  Zij hielden 24u op 24 permanentie en gaven het beste van zichzelf."

Het diertje werd geboren op 17 januari 2011.  Over aardvarkens is bijzonder weinig geweten.  De kweek verloopt zeer moeizaam in Europa en van de weinige geboortes zijn er minder dan de helft van de dieren die het overleven. ZOO Antwerpen werkt daarom actief mee met Professor Ganswindt van de Universiteit van Pretoria (Zuid-Afrika) om onderzoek te doen naar de hormonen en de voortplanting bij aardvarkens. Zo helpen ze mee met de eigen dierentuinpopulatie om de kennis over aardvarkens in Afrika te vergroten en hiermee de populatie in de natuur te behouden.

2011-02-ZooAntw-aardvarken-news