2011-01-Olifant-james

Bij de dagelijkse reiniging van een olifantenverblijf in de zoo van Knoxville (Tenessee) is de 33-jarige dierenverzorgster Stephanie James tegen een muur verpletterd door een Afrikaanse olifant van 3,5 ton en 2,5 meter groot.

Tragisch ongeval in de zoo van Knoxville

Bij de dagelijkse reiniging van een olifantenverblijf in de zoo van Knoxville (Tenessee) is de 33-jarige dierenverzorgster Stephanie James tegen een muur verpletterd door een Afrikaanse olifant van 3,5 ton en 2,5 meter groot. De arme James overleed in het ziekenhuis aan haar interne bloedingen.

Hoe het ongeval percies is kunnen gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk: een intern onderzoek moet uitsluitsel geven. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het dier zeker niet de intentie had om zijn verzorgster aan te vallen. Het dier zal dan ook niet gestraft worden.
De 33-jarige Stephanie James werd zwaargewond aan haar schouder afgevoerd en kort na haar aankomst in het ziekenhuis bezweek ze aan haar inwendige bloedingen. Het olifantengedeelte werd meteen afgesloten. Sinds haar jeugd werkte Stephanie James al met dieren: zo werkte ze onder meer 8 jaar lang in Sea World Orlando. De dierenverzorgster werd in die periode ook al eens gewond door een incident met een dolfijn. Na haar herstel besloot ze om enkel nog met landdieren te werken en koos ze voor een job in de zoo van Knoxville.

De directeur van de zoo van Knoxville, Jim Vlna, is er alvast het hart van in. "We zijn allemaal in shock door deze tragedie. Met Stephanie verliezen we een bijzonder geliefde en gewaarde medewerkster."