featured_header_zoonews2.jpg

Word Junior Zoo Keeper voor 1 dag

2011-01-BLW-ontbijt

Bellewaerde Park combineert het plezier van een volwaardig dierenpark met de geneugten van een pretpark. Sinds enige tijd biedt het park ook een leuke actie aan onder de noemer “beestig ontbijten”.
 

Bellewaerde presenteert "Beestig ontbijten"

Bellewaerde Park combineert het plezier van een volwaardig dierenpark met de geneugten van een pretpark. Sinds enige tijd biedt het park ook een leuke actie aan onder de noemer “beestig ontbijten”.

Hiermee wil het park de bezoeker de kans geven om mee op ronde te gaan als dierenverzorger. De dag begint reeds vroeg om 7u30 om op die manier ingewijd te worden door de echte dierenverzorgers. Zij vertellen je alles over deze boeiende ervaring. Daarna is het de taak aan de “junior zoo keeper” om de handen uit de mouwen te steken en eerst de olifanten en giraffen van hun ontbijt te voorzien.
Eenmaal deze prachtige viervoeters hun ontbijt hebben verorberd, is het tijd om de stallen te poetsen.

Na het zware werk in de stallen, wordt een bezoek gebracht aan de dierenkeuken van het park. Met ruim 200 dieren in Bellewaerde Park, is er dagelijks veel werk aan de winkel om de dieren te voorzien van vers eten: kilo’s appels, wortels, sla en tomaat passeren dagelijks door de keuken. Als junior zoo keeper mag je meehelpen in de keuken, en erna opnieuw mee het park in met één van de verzorgers om enkele dieren van eten te voorzien.

2011-01-BLW-ontbijt1

Deze bijzonder boeiende ervaring is enkel mogelijk voor volwassenen of kinderen vanaf 12 jaar. Wanneer die kinderen jonger zijn dan 16 jaar moeten ze begeleid worden door een volwassene. Er worden maximaal 2 mensen per dag toegelaten. Om 10u30 eindigt het programma. Je krijgt dan zelf een uitgebreid ontbijt waarna men dan voor de rest van de dag kan genieten als bezoeker van het park. Naast de onvergetelijke ervaring schenkt Bellewaerde Park ook nog een heus certificaat, een T-shirt ‘junior zoo keeper’ en een cd met foto’s, die genomen worden tijdens “Beestig ontbijten”.
Prijskaartje van dit alles bedraagt 90 Euro per persoon wanneer men met twee komt. Hiermee zit alles inbegrepen, alsook je inkom voor de verdere dag. Meer informatie kan men bekomen via Bellewaerde Park:

2011-01-BLW-ontbijt2

Met dank aan Bellewaerde Park voor de foto's