featured_header_zoonews2.jpg

Kerstsfeer in Zoo en Planckendael

2010-12-Planckendael-Alpaca

Tijdens de maanden december, januari en februari geldt het wintertarief in deze dierenparken en kost een toegangsticket voor ZOO of Planckendael € 12,50 ipv € 19,50. Het sneeuwdecor levert bovendien prachtige beelden op.  

Winterbaby’s in Planckendael

Alpaca Lollypop
“Lollypop” zo heet de boreling bij onze alpaca’s in Planckendael. Het diertje werd immers op het ijs geboren en gaat er bovendien nog eens graag op liggen ook. De verzorgers kozen daarom deze toepasselijke en gladde naam. Het vrouwtje heeft een dikke, zwarte vacht die haar ongevoelig maakt voor de koude. Ze is de eerste nakomeling van het mannetje Henry en vrouwtje Yrene. Het is alweer 12 jaar geleden dat een jonge alpaca in Planckendael mocht verwelkomd worden. Je kan dit pikzwarte kleintje met ronde glinsterende oogjes samen met haar moeder bewonderen achter de kinderboerderij, aan de bootingang.

De alpaca wordt in de hoge Andes (Peru en Bolivia) als huisdier gehouden voor zijn wol. Hij kan als geen ander tegen barre weersomstandigheden. Deze zuidamerikaanse kameelachtigen zijn verwant aan de vicuña’s en de guanaco’s die je ook in Planckendael terugvindt.

{module 120}

Watoessi Lina
Nog meer zogende viervoeters in Planckendael. Zo kwam er onlangs een kleine Watoessikoe ter wereld. De verzorgers gaven haar de roepnaam Lina.
Watoessirunderen hebben grote opvallende hoorns die tot wel 2,2 meter lang kunnen worden (van punt tot punt). Het zijn de vrouwtjes die de langste exemplaren meedragen, de mannetjes hebben dan weer de dikste hoorns. Ze worden in Afrika (Uganda en Ruanda) als huisdier gehouden en gelden als statussymbool voor rijke boeren en stamhoofden. Deze taaie rakkers overleven zelfs in barre omstandigheden met beperkte hoeveelheden voedsel en water. De 4-koppige kudde woont in de Afrikaanse kraal in Planckendael recht over de bizons. Bij droog en windstil weer (geen grote vrieskoude en geen glad ijs) kan moeder Vita met haar jong buitenkomen. Zij krijgt dan open stal, ook in Afrika kan het ’s nachts immers bibberkoud zijn.

Ho Ho Ho
En om de kerstsfeer helemaal compleet te maken, hebben we buiten onze dierensterren tijdens de kerstvakantie nog extra beleving in beide parken.
Zo kan je in Planckendael na een verfrissende wandeling binnenlopen in restaurant Toepaja, waar er hartverwarmende winter- en kerstverhalen worden verteld van 27 december tot 9 januari, dagelijks van 14.00u tot 16.00u. voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

2010-12-ZooAntwerpen-news-sneeuw

ZOO Antwerpen
In de Zoo kan je tijdens de kerstvakantie oog in oog met een python staan of turen naar de sterrenhemel in het planetarium. Raadpleeg het dagprogramma op www.zooantwerpen.be. Gedurende de kerstvakantie kunnen kleintjes zich laten grimeren tot hun favoriete dier! De rendieren en sneeuwuil stelen de show aan de ingang. En voor levensgenieters zijn er smoutebollen, glühwein en jenever. Vergeet je fototoestel niet, want de kerstman staat al te popelen om mee op de foto te schitteren!

Rode wangen, frisse neuzen en wolkjes uitademen!
Tijdens de maanden december, januari en februari geldt het wintertarief in deze dierenparken en kost een toegangsticket voor ZOO of Planckendael € 12,50 ipv € 19,50. Het sneeuwdecor levert bovendien prachtige beelden op. Een ideale gelegenheid om samen met familie of vrienden een frisse neus te halen!
Bovendien bereik je de Zoo tijdens deze maanden veilig en milieuvriendelijk met de trein met een voordelige B-Dagtrip tegen € 18,50 per volwassene (trein + ZOO). Planckendael heeft eenzelfde B-Dagtrip formule tegen € 20,00 per volwassene voor trein + bus + Planckendael.