Safari Resort Beekse Bergen

Een unieke ervaring

Op 18 april 2018 vond de feestelijke opening plaats van Safari Resort Beekse Bergen, een unieke vakantiebestemming dicht bij huis, met toch een wereldse ervaring. Sinds meer dan een jaar kunnen gasten quasi letterlijk tussen de dieren slapen.

20180418 SafariResort180Onder grote belangstelling werd op 18 april 2018 de unieke vakantiebestemmming Safari Resort Beekse bergen officieel geopend.
Dhr. van de Donk (Commissaris van de Koning in provincie Noord-Brabant), dhr. Pauli (gedeputeerde economie van de provincie Noord-Brabant), dhr. Van der Vloed (Algemeen directeur Philips Lighting Benelux), dhr. Palmen (burgemeester van Hilvarenbeek) en dhr. Lips (directeur en grootaandeelhouder van Libéma) spreken allen over de komst van het Safari Resort. Samen drukken zij op de openingsknop om de savannes van het Safari Resort voor het eerst magisch te verlichten.  

De realisatie van Safari Resort Beekse Bergen vergde een investering van een kleine 100 miljoen euro. In een gebied van 42 hectare is het resort gerealiseerd. Via een online booking kunnen de gasten dan gemakkelijk arriveren op het resort, waar de slagbomen automatisch opengaan door nummerplaatherkenning. Je nummerplaat geef je immers reeds op bij de boeking. Er is dan ook geen echte receptie nodig bij dit modern concept, al is er uiteraard een gastenservice in Karibu Town. Dit is het centrale punt van het resort, waar de bezoeker kan genieten Maji Springs (een zwembadgedeelte, met speciale toegang voor mindervaliden), Ranger Basecamp (speciaal voor de kids om samen met rangers en entertainers bijzondere activiteiten te ervaren), Pamoja Lounge (om lekker te ontspannen of om een balletje te gooien op 1 van de bowlingbanen) en Restaurant Moto (grillspecialiteiten).

20180418 SafariResort V1

Gasten verblijven er in luxe lodges, safaritenten en boomhutten verspreid langs nieuw aangemaakte savannes en bosgebieden met de meest bijzondere dieren.
Zo zijn er verspreid over het resort volgende dieren terug te vinden: Net- en Nubische giraffen, Zwarte en witte neushoorns, Gnoes, Zeboes, Wattoesirunderen, Dromedarissen, Struisvogels, Elandantilopen, Leeuwen, Zebra's, Waterbokken en ook zeehonden... De verblijfplaatsen staan mooi gericht naar de aangelegde savannes en meren: Masai Mara, Bahari Beach, Serengeti en Simbara Oost en West. Voor de kinderen is er ook een speciaal gedeelte: Noebele Village.

20180418 SafariResort V2

Niet alleen overdag, ook in de avond genieten gasten van een spectaculair uitzicht vanaf het terras van hun accommodatie. Philips Lighting heeft bijzonder mooi licht weten te creeëren wat 's avonds subtiel de bomen op de savannes verlicht.
Frank van der Vloed; “Hoe verlicht je ’s avonds een savanne, hoe creeer je maanlicht waarbij dieren zich prettig voelen? Dat was voor ons een compleet nieuwe uitdaging en we zijn er in geslaagd dit te realiseren. Met energiezuinige ledverlichting waarmee veel verschillende lichtsettings kunnen worden gemaakt. Het eindresultaat is een unieke beleving en ik hoop dat veel mensen ervan zullen gaan genieten.”  

Ook belangrijk is de educatie en de beleving. Zo zullen de gasten van het resort kunnen ervaren hoe stropers in Afrika opgespoord worden. Hiervoor worden drones met infrarood camera's gebruikt. Hierbij kunnen de rangers dan een onderscheid maken tussen de dieren, die gechipt zijn, en personen die daar niet thuishoren. In het Resort is een soortgelijke opstelling gemaakt, zodat de gasten dit ook kunnen ervaren.

20180418 SafariResort V3

Met deze uitbreiding waarborgt Libéma de unieke en hoogwaardige dag- en verblijfsrecreatieve in Nederland. Het resort is innovatief en duurzaam gebouwd volgens het cradle to cradle (C2C) principe, all-electric. De komst van het resort versterkt het (meerdaagse) verblijfstoerisme en de werkgelegenheid in Brabant. Gedeputeerde economie van de provincie Noord-Brabant, Bert Pauli: ‘De vrijetijdssector van Brabant zit in de lift. De provincie weet sinds een aantal jaren meer bezoekers te trekken, die langer blijven en meer besteden. Nieuw aanbod, zoals dit bijzondere vakantieverblijf, geeft daaraan een extra impuls. Het genereert inkomsten voor de vrijetijdssector, toeleveranciers en aanverwante sectoren zoals cultuur.’  Ecologische hoofdstructuurGedurende de ontwikkeling van Safari Resort Beekse Bergen stond het landschappelijk raamwerk centraal. In nauwe samenwerking met Stichting Milieufederatie Brabant is een plan gemaakt om de ecologische hoofdstructuur van het gebied te behouden en beschermen. De natuur- en landschapswaarden zijn van essentieel belang voor het in stand houden van een attractief en recreatief klimaat.

Safari Resort Beekse Bergen ontvangt, na een feestelijk openingsweekend voor genodigden, haar eerste gasten op maandag 23 april.
Meer informatie over Safari Resort Beekse Bergen: www.beeksebergen.nl

  

BeekseBergen logo
Bezoekadres

Safaripark Beekse Bergen
Beekse Bergen 31
5081 NJ Hilvarenbeek  
NEDERLAND
Telefoon
+31 (0) 900 233 57 32

Classificatie

Dierenpark - Safaripark

Inkomtarieven
  • volwassene: 26 Euro
  • kind (3 - 9 jaar): 22,50 Euro
  • abonnement: 67,50 Euro (incl. Speelland)
  • online voordeel: www.safaripark.nl/tickets

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner