Ouwehands Dierenpark Rhenen


Ouwehands Dierenpark Rhenen

  Grebbeweg 111
  3911 AV RHENEN
  NEDERLAND
  Tel. +31 (0) 317 650 200
  http://www.ouwehand.nl
 

Classificatie zoo

 Concept-zoo

Een zeer aangenaam en kindvriendelijk dierenpark is Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Deze zoo opende haar deuren op 18 juni 1932. Het park werd genoemd naar diens oprichter, met name C.W. Ouwehand. De man was begonnen met een kippenfarm, maar door de economische crisis in de jaren 30 was hij genoodzaakt om inventief te zijn, en hij vormde de kippenfarm om tot een dierentuin. Dankzij vele bezoeken aan andere dierenparken en een grondige voorstudie, werd Ouwehands Dierenpark Rhenen een succes van bij het begin. Helaas zorgde de oorlog voor enorme ravage, en de wederopbouw kwam slechts moeizaam tot stand. Maar door de voortdurende inzet van de familie Ouwehand en de medewerkers van het Dierenpark, werd Ouwehands Dierenpark opnieuw een succesvolle zoo, waarbij de afgelopen decennia het terrein uitgebreid werd tot 22 ha.
 
Wat maakt deze zoo nu zo succesvol? In de eerste plaats heeft het park een ruime collectie aan dieren, die in open verblijven zitten. Bovendien is het duidelijk dat Ouwehands Dierenpark Rhenen een moderne visie heeft, en die probeert door te trekken voor het ganse park. Hierdoor wordt men momenteel wel geconfronteerd met enkele werkzaamheden, maar die doen dan weer de bezoeker reikhalzend uitkijken naar wat de toekomst nog zal brengen. Zo wordt er nu gewerkt aan een nieuwe entree met een prachtig vogelplein waar talloze kleurrijke vogels de bezoekers zullen begroeten.

Eén van de eyecatchers van het park is het Berenbos, een enorm ruime oppervlakte (20.000 m²) waar een aantal grote bruine beren en een wolvenfamilie in de vrije natuur leven. Ondanks het grote domein kan de bezoeker via een loopbrug genieten van deze bedreigde diersoort.
Binnenkort krijgen de ijsberen ook hun grote verblijf. Dankzij reusachtige glazen kan de bezoeker heel dicht bij deze fascinerende zoogdieren geraken.

Nabij de inkom is een fantastisch leuk Afrikaans dorp gebouwd, met op de safariweide giraffen en zebra's, en wat verder enkele zeldzame witte leeuwen. Naast deze unieke roofdieren zijn er ook de 'gewone' Afrikaanse leeuwen en uiteraard mogen de stokstaartjes hun kunstjes demonstreren. Tevens ploeteren hier enkele wrattenzwijnen in hun modderbadje. Ook vind je hier een prachtig tijgerverblijf..
De olifanten hebben wat verder hun toevlucht gezocht in een prachtig domein.

Uiteraard zijn er nog vele andere verblijven die de moeite waard zijn, zoals het aquarium, het orang oetan verblijf en Urucu, een jungle met onder meer slangen, kaaimannen en buiten ook nog flamingo’s en ara's.
Bovendien is het park bijzonder kindvriendelijk, naast de vele informatieve borden en de speelgebieden in bvb. Afrika of het Berenbos is er ook RavotAapia, een fantastisch groot speelparadijs voor kinderen.