Enchanted Gardens in Arcen

Kasteeltuinen magisch verlicht

Gelijklopend met het Chrysantenfestival, van 15 oktober t/m 6 november, opent Kasteeltuinen Arcen haar poorten ook in de avonduren voor de tweede editie van het evenement Enchanted Gardens

20161021 Arcen ChrisantEG180Bezoekers beleven het veelzijdige bloemen- en plantenpark op een heel andere manier en maken een sprookjesachtige, met kaarsen verlichte wandeling waarbij zich een bijzonder spel van licht en klank ontvouwt. De grote vijver bij de Casa Verde is halverwege de route het unieke decor van een spectaculaire lasershow.

De sprookjesachtige avondwandeling van Enchanted Gardens begint in het Rosarium en wordt aangegeven met een lint van kaarsen. Onderweg zijn planten, bomen, waterpartijen en objecten verrassend uitgelicht. In iedere tuin heerst een andere sfeer; zo staat het barokke Rosarium in vuur en vlam, in de Water- en Beeldentuin worden de kunstwerken op abstracte wijze verlicht en in de Oosterse Watertuinen hangt een mystieke Aziatische sfeer.
Halverwege de route vormt de grote vijver bij de Casa Verde het unieke decor voor de lasershow die, ook dit jaar, verzorgd wordt door Laserforum uit Venlo. Uiteraard zijn de creatieve composities gemaakt met chrysanten en heideplanten, ook prachtig verlicht. Het gebruik van klanken maakt de beleving extra intens.

Originele soundtrack voor Enchanted Gardens Kasteeltuinen Arcen
Voor de tweede editie van Enchanted Gardens, het licht- en klankspel in Kasteeltuinen Arcen, is originele muziek gecomponeerd.
De muziek voor de Enchanted Gardens is gebaseerd op een walsje van Egbert Derix waarin de associatie met de Franse componist Erik Satie duidelijk hoorbaar is. De componisten Egbert Derix en Mark Pütz hebben zich laten inspireren door de verschillende sferen in De Kasteeltuinen en laten het muzikale thema in vele hoedanigheden terugkomen. Van Oosterse klanken tot New Age en van Enaudi achtige pianomuziek tot groot orkest om de beleving tijdens de wandeling een extra dimensie te geven.
Egbert Derix en Mark Pütz zijn beiden componist en pianist en thuis in een breed scala aan muziekstijlen. Mark produceerde onlangs Derix' eerste solo piano album 'Falco' en componeert muziek voor documentaires en Duitse en Nederlandse TV shows (bijv. voor de WDR SBS en RTL, waaronder 'TV Kantine' en 'Life4You'). Egbert Derix is docent aan de Rockacademie in Tilburg. Hij ontving o.a. de Annie M.G. Schmidt prijs en werkt met Eric Vloeimans, Fish, John Helliwell (Supertramp) en bariton Sef Thissen. Derix' liedcyclus 'Wandern' zal in 2017 worden uitgevoerd én opgenomen in het Concertgebouw in Amsterdam.

Smakelijk herfstbuffet
Bij herfst horen de heerlijke geuren van soepen, stoofpotjes, ovenschotels en rode kool. Bezoekers kunnen dan ook dagelijks vanaf 17:00 uur aanschuiven voor een smakelijk herfstbuffet. Gasten die overdag het Chrysantenfestival bezoeken, hebben ook toegang tot het avondprogramma zonder bijbetaling. Voor Enchanted Gardens gelden speciale, gereduceerde entreeprijzen.

20161013 Arcen Chrisant640 EG2

Praktisch over Chrysantenfestival en Enchanted Gardens
Vanaf zaterdag 15 oktober t/m zondag 6 november.
De tuinen zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
De avondopenstelling zijn van 18.00 uur tot 22.00 uur.
Dagkaart ook voor de avond geldig! 

Gasten die het park overdag bezoeken om de bijzondere herfstkleuren te bewonderen hebben ook toegang tot het avondprogramma.
Tussendoor kunnen bezoekers in het Koetshuys genieten van een smakelijk herfstbuffet met verse soepen, stoofpotjes, ovenschotels en hartige seizoen nagerechten. Alleen een avondwandeling met een buffet is natuurlijk ook zeer aan te bevelen. 
Leuk voor groepen, met het gezin of met vrienden.

Meer info op: http://kasteeltuinen.nl/