DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort

  Barchman Wuytierslaan 224
  3819 AC Amersfoort
  NEDERLAND
  Tel.: + 31 (0) 33 422 71 00
  http://www.dierenparkamersfoort.nl 
  

Classificatie zoo

 Concept-zoo

Op 22 mei 1948 is het allemaal begonnen: de heren Tertoolen en Knoester begonnen met de start van een bescheiden park. De collectie bestond in die tijd uit een papagaai, een kameel, enkele pony’s en ezels. Een houten hokje diende als kassa en er was een kleine snackcorner…

Inmiddels is DierenPark Amersfoort uitgegroeid tot een prachtig dierenpark met een internationale dierencollectie. Het park is een voorvechter van het behoud van bedreigde diersoorten: deelnemen aan internationale fokprogramma’s is daar een onderdeel van. Maar bovenal is een dagje DierenPark Amersfoort een bijzondere beleving: je kan heel dicht bij de dieren komen en kinderen kunnen heerlijk spelen en kruipen door de speciale kruip- en sluiproutes.

Zeer de moeite in het park zijn toch wel het berenplein, de otters, de olifanten, de Japanse Tuin, de prachtige savanne, het Zoölogisch Museum, de panters uit Perzië en de roofdieren uit Oeganda. Het park innoveert jaarlijks, en onlangs is er nog een leuk dino-bos tevoorschijn getoverd.