Nausicaa

 

   

Nausicaa

  Centre National de la Mer
  Boulevard Sainte Beuve
  62203 Boulogne-sur-Mer Cedex
  FRANKRIJK
  Tel: +33 3 21 30 98 98
  
www.nausicaa.fr


Classificatie zoo

   Aquarium

Eén van de meest verrassende en meest boeiende aquaria kan men terug vinden net over de Belgisch-Franse grens in het kuststadje Boulogne-sur-Mer: Nausicaa. Het complex is meer dan gewoon maar een zeeaquarium, het is als het ware een ontdekkingstocht in het onderwaterleven.

Nausicaa is een project dat is ontstaan uit de inspiratie van fervente oceaanliefhebbers in het begin van de jaren '80. Men wilde een nieuw soort aquarium bouwen, een zeecentrum om de mensen niet alleen te doen genieten van al dat moois onder water, maar om hen ook meer bewust te maken met de diverse problematieken van de oceaan.

Hiervoor worden verschillende exposities georganiseerd die geregeld van thema en materie wijzigen. Uiteraard staan wel de vissen centraal die in de talloze aquaria te ontdekken zijn. Informatieborden en animaties geven meer achtergrond. Het klassieke hoogtepunt zijn de haaien, maar daarnaast zijn er nog andere zeebewoners die de aandacht trekken zoals pinguïns, tropische vissen, zeeleeuwen,… Daarnaast zijn er ook nog reptielen terug te vinden en vissen die in rivieren leven.

In het reusachtige complex met verschillende verdiepingen kan men bovendien ook genieten van diverse films, of uitleg van experten. Wanneer men Nausicaa verlaat, dan heeft men in die paar uren toch enorm veel kennis opgedaan en bovendien genoten van de mooie aquaria.