Marineland

  RN 7
  06600 Antibes
  FRANKRIJK
  Tel. +33 (0) 493 33 49 49
  http://www.marineland.fr 
  

Classificatie zoo

 Orka-dolfinarium

Marineland zag in 1970 het levenslicht en kun je wel omschrijven als het Europese Sea World park, met als absolute hoogtepunt de indrukwekkende orkashow. In tegenstelling tot de Amerikaanse parken, dient het dier niet om de mensen te entertainen met de welbekende splashes. Hier in Frankrijk zijn de 'kunstjes' relatief beperkt tot oefeningen voor de dieren in toch wel ruime bassins.

Naast de orka's stelen de dolfijnen, de zeeleeuwen en de zeehonden de show. Uiteraard kun je ook de diverse dieren gaan bewonderen in hun verblijven. Er is tevens een mooie haaientunnel, of minder angstaanjagend zijn de pinguïnverblijven. Bezoek zeker één van de talrijke aquaria of verrijk je in het maritiem museum.
Er bestaat de mogelijkheid om het park achter de schermen te bezoeken, om zo bijvoorbeeld kennis te maken dichterbij de dolfijnen.

Naast het dolfinariumgedeelte zijn er ook nog een kinderboerderij, een serre met tropische vlinders en reptielen, een leuke golfbaan en een groot waterpark. Hiervoor dien je wel een aparte toegangsprijs te betalen. Voldoende actie toch om je dag te vullen.