Zoo Wuppertal


Zoo Wuppertal

  Hubertusallee 30
  42117 Wuppertal
  DUITSLAND
  Tel: +49 (0)202 27 470
 
http://www.zoo-wuppertal.de


Classificatie zoo

   Klassieke zoo

Wuppertal is een gezellig stadje, dat gelegen is in een bergachtig gebied tenmidden van het Ruhr-gebied. In dit groene genied van deze industrie-regio ligt een lokale zoo die handig gebruikt maakt van verschillende etages dankzij het bergachtig karakter.

Het dierenpark biedt vele verschillende diersoorten aan om te bewonderen, maar eyecatchers zijn ongetwijfeld de ijsberen, die elke dag het beste van zich laten zien en horen. Ook heeft de Zoo van Wuppertal als één van de weinige dierenparken verschillende soorten pinguïns. In 2009 kregen deze prachtvogels nog een hernieuwd verblijf.
Zeer boeiend en populair in elk dierenpark zijn de katachtige roofdieren; hiervan heeft het park ook verschillende prachtige exemplaren, met als uitschieters de leeuwen en tijgers. 
Eén van de mooiste verblijven in het park is ongetwijfeld dat van de olifanten. Er verblijven dan ook verschillende Afrikaanse olifanten in Zoo Wuppertal, en ze hebben een reusachtig verblijf. 

Vermelden we tot slot nog de tropische vogel-collectie, de tapirs en het wolvenverblijf, dan weet je meteen dat deze zoo toch wel de moeite waard is voor een bezoekje.