featured_duisburg_coala.jpg

Zoo Duisburg


Zoo Duisburg - contactgegevens

Mülheimer Str. 273
47058 Duisburg
DUITSLAND
Tel. +49 (0)203 30 55 90
http://www.zooduisburg.de


Classificatie zoo

Klassieke dierentuin


Zoo Duisburg is een klassieke dierentuin, gelegen aan de stadsrand van Duisburg. Op 12 mei 1934 zag dit dierenpark aan Kaiserberg het levenslicht onder de naam Duisburger Tierpark. Na de tweede wereldoorlog investeerde het park in de wederopbouw, met als hoogtepunt de bouw van destijds Europa's grootste apenhuis in 1962. In 1965 werden de eerste dolfijnenvoorstellingen gegeven, twee jaartjes later werd Europa's eerste dolfinarium plechtig geopend. In 1975 werd het dierenaanbod verrijkt met Orinoco-dolfijnen uit Zuid-Amerika. In 1988 werd een prachtig aangelegde Chinese tuin opengesteld voor het publiek.
Ondertussen werden de dieren in "leefruimtes" onderverdeeld: de eilanden aan de inkom, de bossen, de savanne, het regenwoud, vochtige gebieden, poolgebieden, toendra, taiga, ijswoestijn, enz... In 1994 werd met de komst van de koala's en boomkangoeroe's Australië ingehuldigd. Een laatste belangrijke mijlpaal om te vermelden is 2002, waarbij de gorilla's een prachtig verblijf kregen.

Behalve deze belangrijke geschiedkundige stappen, zijn er nog talloze andere dieren, die een bezoek meer dan de moeite waard maken. Denk maar aan de fossa's, leeuwen, reuzenmiereneters, tapirs, giraffen, olifanten, pinguïns, kleine panda, hyena's, dwergnijlpaarden en de fotogenieke bruine kodiakberen.

In Zoo Duisburg zijn er tevens enorm veel rustige plekjes te ontdekken, zoals de rustoase in de Chinese tuin, maar ook aan diverse dierenverblijven kun je even de rust opsnuiven. Dit dierenpark wordt gescheiden door één van de grotere autosnelwegen in de regio. De zoo heeft tevens een hoger gelegen gedeelte, waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de regio.

(Als u deze pagina met Internet Explorer7 bekijkt, dan is er een compatibiliteitsissue met de weergave.  We onderzoeken het probleem. Download alvast Internet Explorer 8, die is véél sneller en minder buggy)