Tiergarten Nürnberg

  Am Tiergarten 30
  D-90480 Nürnberg
  DUITSLAND
  Tel. +49 (0)911 5454 6
  http://www.tiergarten.nuernberg.de
 

Classificatie zoo

 Klassieke dierentuin

Aan de rand van Nürnberg ligt het mooie dierenpark Tiergarten Nürnberg, een grote zoo met een enorme waaier aan diersoorten. Hoofdattractie is het dolfinarium, maar ook bijzonder populair is Aqua Park, waar ijsberen, zeeleeuwen en pinguïns de show stelen.

Het voordeel van Tiergarten Nürnberg is dat het park zeer mooi gelegen is, in een woud met aan de rand mooie rotsformaties, bestaande uit rode zandsteen. Hierdoor word je in de zoo geconfronteerd met mooie natuurlijke landschappen, waar de dieren hun eigen stekje hebben. De dierenverblijven zelf zijn enorm ruim. Het middelpunt van de zoo is zonder twijfel het dolfinarium, dat reeds van 1971 vele mensen aantrekt. Maar uiteraard zijn er vele andere publiekslievelingen, zoals de katachtigen, de tapirs, de gorilla's en de maanwolf.

Sinds 2001 werd achteraan in het park een waterwereld geopend, Aqua Park, waar de ijsberen, zeeleeuwen en de pinguïns de voledige aandacht opeisen. Maar daarbuiten zijn er ook de savanne-dieren, het grote olifantenverblijf, of de Indische neushoorns. In een eerder verouderd verblijf kun je ook twee West-indische manatees terug vinden, evenals de tapirs en luiaards.

Naast de vele zoogdieren, is er ook een beperkte reptielencollectie, en nabij het dolfinarium in de apenverblijven kun je ook nog enkele zeewezens aantreffen. Al bij al is Tiergarten Nürnberg een absolute aanrader, evenals de stad Nürnberg trouwens.