Sea Life Oberhausen

 

   

Sea Life Oberhausen

  Niederlassung Oberhausen
  Zum Aquarium 1
  46047 Oberhausen
  DUITSLAND
  Tel: +49 (0)208 444 88 412
 
www.sealife.de


Classificatie zoo

   Aquarium

 

Eén van de bekendste aquaria sinds de Wereldbeker Voetbal in Zuid-Afrika is zonder twijfel Sea Life Oberhausen, met bekende bewoner Paul de octopus die de uitslag van wedstrijden op voorhand kon voorspellen. Het Sea Life complex is relatief jong nog: sinds augustus 2004 kreeg Oberhausen een nieuwe toeristische trekpleister bij vlakbij het shopping center van CentrO, met name Sea Life Oberhausen. De tentoonstellingsruimte is maar eventjes 3.300 m² groot en in totaal bevindt er zich 2.000.000 liter water in de aquaria van Sea Life Oberhausen.

Met Greenpeace als partner van Sea Life wil men de bezoeker in de eerste plaats informeren over de fascinerende onderwaterwereld, maar uiteindelijk ook verwonderen aan de pracht van de aquaria. De tocht in Sea Life Oberhausen begint aan de bron van de Rijn, in het gebergte, en zo volgt men de stroming van deze rivier tot de waterloop eindigt in de Noordzee en verder in de Atlantische Oceaan. 

De verschillende levensvormen die je aantreft op dat traject worden weergegeven in Sea Life Oberhausen. Meer dan 100 verschillende soorten dieren tref je trouwens aan in het water, gaande van zeesterren en schelpdieren, tot kwallen, roggen en zelfs haaien. Het hoogtepunt (haai-light) van een bezoekje aan Sea Life Oberhausen is zonder twijfel de tunnel, 6 meter diep, in het aquarium dat de Atlantische Oceaan voorstelt.