Eifelpark

Classificatie zoo

  • Wildpark - Pretpark

Overnachtingstip

KristofHolidays300150-EifelPark

Eifelpark is een wildpark, niet ver van de Belgisch-Duitse grens en is een ideale daguitstap tijdens een weekendje Eifel...

Eifelpark zag het levenslicht in 1964 als "Hochwildpark Eifel". Het was meteen het allereerste wildpark in de toenmalige Duitse Bondsrepububliek.

Eén van de bekendste dierenverblijven is zonder twijfel de "Bärenschlucht", een vallei waar enkele bruine beren sinds 1969 kunnen genieten van een uitgestrekt gebied. In 1975 werd het zogenaamde Bergwildpark geopend. In de daaropvolgende jaren werden enkele attracties toegevoegd, zoals Rutschenparadies, Achterbahn (de achtbaan die in 2013 zou verwijderd worden), Eifel-Express, Hüpfkissen, Allwetter-Rodelbahn,...

Sinds 2004 behoorde het park even tot een groep rond andere Duitse wildparken, waaronder Kurpfalz-Park en Panorama-Park.

Begin 2009 kregen de beren nieuwe buren, namelijk 6 Canadese wolven. Samen met de beren, lynxen en de roofvogels zijn ze de sterren van het wildpark. Al zijn de kinderen gek om de talrijke herten en reeën te voederen.

Sinds 2012 heeft de beheerder van het park Bernd Capellen een aanvraag ingediend voor een failliessement omwille van een dispuut rond de leasing van het park met de gemeente, alsook dalende bezoekerscijfers. Desondanks is het park nog steeds open in 2013 voor het 50e jaar.