Eifel - Zoo

  54597 Lünebach-Pronsfeld
  DUITSLAND
  Tel. +49 (0)6556 - 816
  http://www.eifel-zoo.de 
  

Classificatie zoo

  Zoo-wildpark

Een moeilijk defineerbare zoo is Eifel-Zoo. Enerzijds best een charmant dierenpark, dat gezellig gelegen is in één van die mooi valleien die de Eifelstreek rijk is, maar anderzijds is het een park waarbij je 't gevoel hebt dat er niet echt een concept of strategie achter steekt.

Het leuke aan dit toch klein dierenpark, is dat het park erin gelsaagd is om niet alleen uit te pakken met de klassieke dieren die elk wildpark in hun collectie heeft, maar er zijn ook enkele exotischere dieren zoals Bengaalse katten, leeuwen, jaguars, neusberen en zelfs enkele tijgers. De publiekstrekker is de kraagbeer, een zwarte beer, met een witte kraag. Deze berensoort is afkomstig uit Zuid-Azië, en er bestaan zo'n 7 ondersoorten van deze beer. Hij wordt soms ook wel de Tibetaanse beer of Himalayabeer genoemd.

De "inheemse" dieren zijn vooral herten en zwijnen, maar ook de lynx is nadrukkelijk aanwezig, alsook enkele bescheidenere diersoorten zoals geiten, schapen, ooievaars,... Het hoogtepunt voor de bezoeker is het 1,2 km lange traject per trein, waarbij de bezoeker de kans krijgt om de herten uit uw hand te laten eten.

Ook best gezellig is het miniatuurdorp, dat de sfeer van een Eifeldorpje weergeeft.