Allwetterzoo Münster

Allwetterzoo Münster

  Westfälischer Zoologischer Garten Münster
  Sentruper Straße 315
  48161 Münster
  DUITSLAND
  Tel. +49 (0)251 8904 0
  http://www.allwetterzoo.de 
  

Classificatie zoo

 Concept-zoo

Eén van de meest originele concepten in de dierentuinwereld is terug te vinden in Allwetterzoo in Münster. Meer dan 3000 dieren zijn zowel op zonnige dagen als regendagen te bewonderen in hun verblijven: er is namelijk een parcours uitgestippeld dat de bezoekers droog houdt op vochtige dagen, maar waarbij ze nauwelijks iets moeten missen van de dieren.
De zoo heeft natuurlijk vele hoogtepunten, waarvan enkelen zeker en vast het vermelden waard zijn.

Allereerst zijn er de verschillende beersoorten die het park rijk is, gaande van de speelse neusbeer, tot de Maleise beer. Ook andere zoogdieren stelen de show, zoals de olifanten, die door de parkbezoeker mag gevoed worden. Een andere trots zijn de witte neushoorns. De zoo gaat er prat op dat zij als één van de weinige Europese dierenparken, een succesvol kweekprogramma van deze bedreigde diersoort kan voorleggen. Ook bijzonder leuk zijn de verschillende vogelvolières, waar allerlei tropische vogels in alle vrijheid kunnen rondvliegen. Ook is er een indrukwekkende vrije-vlucht volière die bevolkt wordt door monniksgieren en vale gieren, waarbij de nakomelingen geregeld worden terug uitgezet in de vrije natuur.
Verder bevat de zoo een ruime Afrikasavanne, met maar liefst een 50 Afrikaanse hoefdieren, zoals zebra's en antilopen.
Ook de jachtluipaarden voelen zich best thuis in hun heel ruime buitenverblijf dat werd aangepast aan hun natuurlijke omgeving. Voor de Noordpersische luipaarden is de Allwetterzoo zelfs stamboekhouder in het kader van het "Europees fokprogramma" (EEP).
Een andere publiekstrekker is het in 2000 geopend jungleverblijf voor orang-oetangs, baardapen en dwergotters geopend. Het bijbehorende tropenhuis is zeker een bezoekje waard.
Behalve dit alles, is er ook nog een twee verdiepingen groot aquarium, er is een dolfinarium en voor de kinderen is er een zee aan ruimte om te spelen.