Zoo Kopenhagen


Eén van Europa's oudste dierentuinen is de zoo van Kopenhagen. Ze werd in 1859 opgericht door Niels Kjærbølling.

Het dierenpark wordt gescheiden door een baan, maar beide gedeeltes zijn verbonden door middel van een tunnel. Het nieuwere gedeelte herbergt voornaamlijk Afrikaanse dieren. Op een savanne tref je witte neushoorns, giraffen, impala's, zebra's en struisvogels aan. In de Adevnture trail kun je bovendien de okapi ontdekken. Ook de sabelantiloop heeft hier zijn schuilplaats. Het nijlpaard heeft een prachtig verblijf en voor de bezoeker is er de mogelijkheid om het nijlpaard onder water te bewonderen.

De kinderen kunnen hier in de kinderzoo kennis maken met voornamelijk Europese dieren. Ook is er een pony track voor de jongste kinderen.

Het oudere gedeelte van de zoo wordt gedomineerd door de Zoo Tower, een geblokte toren die een mooi overzicht over de zoo aanbiedt. In het oudere gedeelte is men nog volop aan het renoveren, al moet gezegd dat de olifanten reeds werden verwend door een modern verblijf, ontworpen door Norman Foster. Het verblijf wordt gekenmerkt door twee glazen domes, die voor de nodige lichtinval zorgen. De buitenverblijven zelf zijn bijzonder ruim en comfortabel voor de olifanten. De totale oppervalkte is met 10730m² maar liefst vijfmaal zo groot dan het voormalige oude verblijf. Andere eyecatchers zijn de leeuwen, de tijgers, de rode panda, het tapirenverblijf. In de Tropical Zoo is er naast de traditionele reptielen- en amfibieënverblijven ook nog een leuke vlindertuin geïntegreerd.

In het Zuid-Amerikaans gedeelte vindt men de capybara terug, alsook de guanaco. In the Nordics zijn het de ijsberen, de pinguïns en de zeehonden die de show stelen. Ook is er een wolvenverblijf en een leuke plek voor de bruine beer.

In de buurt? Zeker eens de moeite nemen om langs te komen.

logo zoo kopenhagen

Bezoekadres

Zoo Kopenhagen
Roskildevej 38
2000 Frederiksberg
DENEMARKEN

Telefoon
+45 (0) 72 200 200

Classificatie

Stadsdierentuin


 Wegwijzer