China Light ZOO in Antwerpen

Zoo Antwerpen viert op Chinese wijze

Onder het goedkeurend oog van de Algemeen Directeur Dries Herpoelaert, Schepen van Toerisme Koen Kennis en Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever werd het China Light ZOO Festival in aanwezigheid van pers en vele andere genodigden op feestelijke manier ingewijd. 

20141205-ZA-ChinaLight180De Antwerpse zoo is al enige tijd volop bezig met innoverende veranderingen in hun park, met daarbij oog voor de waarden van de historische gebouwen en de tuin. Met de complete renovatie (nieuwbouw) van de Koningin Elisabeth zaal, wil KMDA zich meer en meer gaan toeleggen op events, voor bedrijven en voor het publiek. China Light ZOO past volledig in dat plaatje en zou niet een one time event zijn. 

Met de eerste winterse kou en 600 adembenemende lichtgevende objecten werd de zoo als het ware omgetoverd in een winters lichtparadijs. Het gaf een heel aparte ervaring om van het ene licht-kunstwerk naar het andere te wandelen. Er werd gekozen voor een kleurrijk Chinees spektakel, verwijzend naar de uitbundige manier waarop Chinezen hun nieuwjaar vieren. De objecten gaan uiteraard over de dieren en de bloemen, met hier en daar een leuke knipoog. Wandelend tussen de honderden magische lichtobjecten val je als bezoeker van de ene verbazing in de andere. De wandeling langsheen deze pareltjes verveelt geen moment.

Om mee in de sfeer te komen van het mysterieuze China, is er ook typische Chinese animatie voorzien, evenals bijpassende hapjes, drankjes maar ook leuke details zoals een traditioneel theemoment, een volksdans, een artiest die een Guzheng bespeelt en enkele acrobaten. Een absolute aanrader om een winters bezoek aan Antwerpen af te sluiten met een bezoekje aan China Light ZOO.

20141205-ZA-ChinaLight640

Het aantal plaatsen per avond is beperkt. Het park wordt 's avonds heropend om 18u00.
China Light ZOO vindt plaats van 6 december tot en met 18 januari.
Meer info over beschikbaarheid en tickets vind je hier: http://www.zooantwerpen.be/nl/china-light-tickets
  

Logo ZooAntwerpen

Bezoekadres

Zoo Antwerpen 
Koningin Astridplein 20-26
2018 Antwerpen
België

Telefoon
+32 (0)3 224 89 10

Classificatie

Stadsdierentuin


 Wegwijzer