170 jaar ZOO Antwerpen

Zomer vol nieuwigheden

ZOO Antwerpen bestaat dit seizoen maar liefst 170 jaar. Dat dit moet gevierd worden, staat buiten kijf. Het Antwerpse dierenpark presenteert een zomer vol nieuwigheden, en een vleugje romantiek zelfs!

2013-06-ZooA-180In dit feestjaar is er heel wat te beleven voor de kinderen. Zo is er de volledig nieuwe SpeelZOO, waar vroeger de roofvogelvolière stond. De nieuwe speeltuin heeft een capaciteit van 100 kinderen en kwam vooral na feedback van de bezoekers om meer speelruimte voor de kinderen te voorzien. Vlakbij kunnen de ouders op het vernieuwde terras genieten van een drankje en hapje. 

In het begin van de grote vakantie zullen de kinderen bovendien kunnen genieten van de Ketnetrappers. Zij zullen van 1 tot 21 juli elke dag aanwezig zijn, en live uitzenden vanuit de ZOO. Er is ook ruimte voorzien voor een signeersessie en een fotomoment met de wrappers. De kiosk vlakbij de hoofdingang zal worden getransformeerd in de opnamestudio. Vlakbij zal een groot scherm geplaatst worden, zodat de bezoekers kunnen genieten van de uitzending.

Vanaf nu krijgen de abonnees ook nog een hernieuwd en herwerkt Zoo-magazine en het magazine "Wild", een tijdschrijft voor kinderen, door kinderen gecreëerd. Ze trekken op reportage in de zoo en volgen de verzorger of de dokter doorheen de dag. De magazines zijn bovendien ook te koop in zowel ZOO Antwerpen als Planckendael voor de prijs van 3 Euro.

Ook is er bijzonder veel dierennieuws te rapen vanuit de zoo. Zo arriveerde gisteren nog na een twee dagen durende tocht de mannetjesolifant Kanvar. Hij zal de toekomstige partner zijn van Kai-Mook. Tegen het einde van de week zal hij op het buitenperk te bewonderen zijn. Kanvar is afkomstig vanuit Estepona nabij Malaga en is net vijf jaar oud geworden. Hij is de nazaat van een belangrijke bloedlijn en op termijn zal hij dus verhuizen naar Planckendael.

Terug van weggeweest zijn de struisvogels. Ze zijn de grootste en zwaarste vogelsoort ter wereld. Ze verblijven in het oude neushoornverblijf, vlakbij de giraffen. De drie hennen zijn al volop hun verblijf aan het gewoon worden. De allereerste keer dat er struisvogels waren in de Antwerpse zoo was in 1846. In 1996 woonden de laatste struisvogels hier: zij verhuisden immers naar Planckendael.

In het voormalige leeuwenverblijf hebben 12 wasbeertjes hun intrek genomen. De technische ploeg is nog volop bezig om hun verblijf ontsnappingsvrij te maken, want deze schattige zoogdiertjes zijn ontsnappingskoningen bij uitstek. Dat mocht de zoo al meteen ondervinden... De wasbeertjes komen vanuit een opvangcentrum in Nederland.

In het okapiverblijf zijn ondertussen ook andere inwoners te vinden: de dikdiks. Het zijn in feite kleine antilopes die in de vrije natuur leven op de savanne. Hun naam verwijst naar het geluid dat ze maken wanneer ze gealarmeerd zijn. Het koppeltje is ondertussen al gewend aan het verblijf en de verzorgers. 

Vlakbij zitten de tammarwallabies, een kleine kangoeroesoort. Hier kan men ook een baby-diertje aantreffen die nog in de buidel bij de moeder zit. De ringstaartmaki's en de rode vari's hebben dan weer een gezamelijk verblijf gekregen vlakbij de speeltuin.

Op 20 en 21 juli viert Zoo Antwerpen dan weer haar 170-jarig bestaan in Belle Epoque stijl. Meer hierover volgt op een later tijdstip.

  

 

Logo ZooAntwerpen

Bezoekadres

Zoo Antwerpen 
Koningin Astridplein 20-26
2018 Antwerpen
België

Telefoon
+32 (0)3 224 89 10

Classificatie

Stadsdierentuin


 Wegwijzer