Aquatopia


Aquatopia - contactgegevens

Gesloten


Classificatie zoo

Aquarium


Het aquariumcomplex onder het Astridplein opende op 1 oktober 2003 officieel de deuren. In januari 2017 sloot het complex haar deuren. 

Het motto van Aquatopia was de mensen een unieke onderwater-belevenis te geven. Meer dan 70% van onze planeet is immers bedekt met water en toch weten we er weinig van.
Vanuit dat gedachtengoed werd er een heuse waterwereld gebouwd in Antwerpen: ‘Aquatopia’ moest een futuristisch aquarium worden, dat in een high tech omgeving een fascinerende verzameling van exotische vissen en unieke onderwater levende dieren zou laat zien. Het doel van het aquariumcomplex is om groot en klein op een leuke en ontspannende manier te laten kennismaken met de schatten van de zee en mensen te sensibiliseren om water en zijn ‘bewoners’ te beschermen.

Aquatopia is opgedeeld in verschillende themazones, waar je de vissen en andere dieren in hun natuurlijke omgeving kan bewonderen. Via de educatieve programma’s, de interactieve opstellingen en multimediatoepassingen kan je heel wat opsteken van deze wondere waterwereld. Op dit moment zijn er slechts een beperkt aantal aquaria in België.