Zoo.be over Leeds Castle (UK)

 

Leeds Castle is op zich een dagtrip door te tunnel waard. Het park is naar goede Engelse gewoonte met kam en schaar onderhouden. Het wijdse park en de prachtig aangelegde tuinen geven je een gloed die je nog lang zal voelen. Op weg naar het kasteel wandel je voorbij de "Duckery" in het bosrijke deel van het erf. Dit is voor de kinderen misschien wel het leukste deel. Daarna wordt het zicht wijdser en grasrijker.
Het voormalige vogelpark, de "Aviary" met haar vermaarde collectie tropische vogels werd in 2012 gesloten, maar de valkerij en de uitgebreide collectie van de "Duckery" zijn er nog steeds te bewonderen.

Het kasteel zie je pas wanneer je dicht genoeg bij de grachten bent en opkijkt van de betoverende atmosfeer van randgewassen, waar eenden en andere watervogels grazen en nesten. Cultuurliefhebbers kunnen we een bezoek aan het kasteel alleen maar warm aanbevelen. Je zal verrast zijn van de indrukken die je kan opdoen over een tijdsbeeld van de periode waarin koning Henry VIII er verbleef tot en met de na-oorlogse 50's.

Achter de hoeve en de stallen, voorbij de grote vijver waar je de vermaarde zwarte zwanen vindt, samen met een ongekend aantal soorten eenden, ganzen en andere zwanen, was de in 2012 gesloten "Aviary" gevestigd.

Zoo.be waardering

  • Eén van de mooiste kasteelparken van Zuid Engeland
  • Cultuur en natuur prachtig gecombineerd
  • Boeiend en afwisselend voor kind en volwassene