Magische Nachten in Pairi Daiza

40 muzikanten eren de muziek

Na het grote succes van de Nocturnes in 2014 (allemaal uitverkocht), opent Pairi Daiza dit jaar zijn deuren voor muzikanten. En dit voor een geheel nieuw evenement: de Magische Nachten.

Zes avonden zullen in het teken komen te staan van de muziek: klassieke muziek, jazz en buitenlandse muziek. Dit alles bij kaarslicht, in landschappen van over de hele wereld en in samenwerking met het Waals Koninklijk Kamerorkest.
Dertig à veertig gerenommeerde artiesten zullen het beste van zichzelf geven tijdens deze bijzondere nachten in Pairi Daiza.

Elk van deze zes nachten zal een eigen thematiek krijgen.

 • 20150706 MagischeN18027018 en 19 juni : « Alors on aime »
  De Magische Nachten gaan van start in de Oasis, een emblematische plaats in de geschiedenis van Pairi Daiza, die zal daveren op de tonen van het Waals Koninklijk Kamerorkest en Frank Braley, laureaat 1991 in de Koninging Elisabethwedstrijd (piano). Muziek : grote klassiekers van Mozart, Vivaldi, Bach, Chostakovitch en Chopin.
  In Afrika geraak je als bezoeker in trance door de percussiemuziek van de groep Nyaka Ngoma!
  In China gaat men op zoek naar uw vitale energie en harmonie, op de tonen van muziek, met een Taï-chi meester.
  In de Brasserie laat men zich meeslepen door de traditionele muziek van de Balkan (tziganes), met een eigen interpretatie door de "Balkan Waves" (met de violist van Vaya con Dios)! Een plezierige avond, fun gegarandeerd.
  Ga los op de ritmes van Zuid-Amerika nabij de Boot met Astoria en zijn muzikanten en Christophe Delporte, accordeonist van Annie Cordy en Renaud.
  Volg de groep "Sax à fond" doorheen de verschillende werelden van Pairi Daiza!
  Het strijkkwintet "Les Mères Sauvages" is terug te vinden aan het Bad van de Olifanten.
 • 20 juni : « Le Carnaval des Animaux »
  De mythische "Carnaval des Animaux" van Saint-Saens, met het Waals Koninklijk Kamerorkest, Frank Braley, Anne Van den Bossche (Concervatoria Bergen en Brussel) en studenten van het Koninklijk Conservatorium van Bergen brengen de bezoekers in vervoering in Oasis.
  In China zal een Chinese muzikante de bezoekers begeesteren met traditionele instrumentale muziek.
  Het Amphitheater brengt een feeëriek spektakel met paarden.
  Het Bad van de Olifanten vormt het decor voor een prachtig klarinettenkwartet.
  Nabij de Indonesische Tempel is een avondwandeling voorzien op de tonen van traditionele Indonesische muziek.
  De groep Nyaka Ngoma tekent weer present in Afrika met hun percussiemuziek.
  "Balkan Waves", traditionele muziek van de Balkan (tziganes), met de violist van Vaya con Dios, is te beluisteren aan de Brasserie.
 • 17 juli : « Alors on danse »
  In Oasis of Pogost bevindt zich het Waals Koninlijk Kamerorkest met Jean-François Chamberlan, concertmeister (Nr 1) van dit gezelschap en laatste leerling van Arthur Grumiaux, één van de grootste violisten. Op het programma : walsen van Tchaikovsky, Shotakovitch, Sibélius, Straus, Hongaarse dansen van Brahms en Roemeense dansen van Bartok. Met een demonstratie balroomdansen.
  In Afrika is er een interactief spektakel waarbij bezoekers worden uitgenodigd om op de tonen van Afrikaanse muziek mee te dansen!
  Ook in China is het spektakel interactief, waarbij een Taï-chi meester mee op zoek gaat naar harmonie en uw vitale energie.
  Zuid-Amerikaans tango-spektakel aan de Boot met Christophe Delporte (accordeonist van Annie Cordy en Renaud), die vergezeld zal zijn van tangodansers.
  Bij de Brasserie staat alles in teken van Ierland. Laat je meeslepen door de typische folkmuziek. Het zal onmogelijk zijn om stil te blijven staan!
  Nabij de Indonesische Tempel is een avondwandeling voorzien op de tonen van traditionele Indonesische muziek.
 • 31 juli : « Alors on chante »
  In Oasis of Pogost bevindt zich het Waals Koninlijk Kamerorkest met Jean-François Chamberlan, met een sopraan en bas-bariton (Conservatoria van Brussel en Luik), en een koor!
  Een Afrikaanse groep met zangers zullen de bezoekers in trance brengen met hun percussiemuziek.
  Reis mee met de groep Astor Klezmer Trio, met de Klezmer liederen (Joods), de wereldberoemde fluitist Marc Grauwels, de accordeonist Christophe Delporte (accordeonist van Annie Cordy en Renaud), en violisten, dit alles aan de Boot.
  In China kan men muzikanten en zangeres met traditionele Chinese muziek aantreffen.
  Laat u ook nu meeslepen door Ierse folkmuziek aan de Brasserie.
  Een Afrikaanse zangeres zal aan de rand van het bad zingen voor de olifanten.
 • 28 augustus : « Alors on swing »
  Reis doorheen de verschillende werelden van Pairi Daiza, in het spoor van de groep « Sax à fond », tien extravagante saxofonisten...
  In Oasis of Pogost vindt men Soledad! De internaionaal bekende Belg Fabrice Alleman brengt prachtige jazz muziek in Oasis.
  Het Afrikaans dorp bevindt zich volledig in Afro-jazz sfeer.
  De Brasserie lijkt wel op New Orleans… met typische blues muziek.
  De "Balkan Waves" spelen tzigane… jazz nabij de Boot.

20150706 MagischeN640420

"Onze Tuin dient een weerspiegeling te zijn van het Paradijs. En wat zou het paradijs voorstellen zonder muziek? Mijn ontmoeting met Laurant Fack, Directeur van het Waals Koninklijk Kamerorkest, in het kader van Mons 2015, was de start van een droom die nu werkelijkheid wordt: het organiseren van Magische Nachten. We zagen onmiddellijk de magie die zou ontstaan door de interactie tussen muziek van hoog niveau en de botanische, architecturale en zoölgische tuin, Pairi Daiza", vertelt Eric Domb, eigenaar en stichter van Pairi Daiza.

Concreet gezien zullen de artistieke prestaties erg gevarieërd zijn en zullen ze vaak gelinkt zijn aan de wereld waarin ze worden uitgevoerd. Ze zullen opgedeeld zijn in drie perioden van elk 20 à 30 minuten, steeds gevolgd door een pauze van een half uur. Op deze manier kunnen de bezoekers tijdens de pauzemomenten verderwandelen naar een andere wereld.
Tijdens bepaalde Magische Nachten zullen er ook acrobaten aanwezig zijn die een spektakel zullen opvoeren tussen de muzikanten. Er zullen echter ook interactieve workshops georganiseerd worden (Taï-chi op muziek, Afrikaanse dans, …).

Deze avonden zijn toegankelijk voor iedereen op vertoon van een speciaal toegangsticket (prijs : 20 euro), te koop via www.pairidaiza.eu 

Foto's: Thomas Theys