Bellewaerde Park

 

Naast attracties, waterplezier en sensatie, blijven dieren en natuur een heel belangrijk onderdeel van Bellewaerde Park. Een gespecialiseerd team van 6 dierenverzorgers is het hele jaar lang voltijds aan het werk: want ook als het park gesloten is, tijdens weekends of op feestdagen hebben de dieren de beste voeding en verzorging nodig! Het dierenteam zorgt ervoor dat het ‘hun’ dieren aan niets ontbreekt.
De afgelopen jaren heeft Bellewaerde Park zeer veel geïnvesteerd in hun dierenaanbod en in de dierenverzorging.

Bellewaerde Park wil aandacht schenken aan het milieu en streeft hogere waarden na voor dieren in gevangenschap. Binnen het dierenbeleid staat het dierenwelzijn steeds op de eerste plaats: aspecten als huisvesting, kwaliteit van voeding en verzorging staan hierbij centraal. Bellewaerde Park participeert eveneens in wetenschappelijk onderzoek in functie van kennis van het dierenrijk, maakt deel uit van Europese kweekprogramma’s en werkt nauw samen met andere zoo’s en dierenparken. Sinds enkele jaren heeft Bellewaerde Park ook een officiële erkenning gekregen als dierentuin (volgens KB 10/08/1998). Dit wordt toegekend op advies van de dierentuincommissie. Ook is het Ieperse park ondertussen volwaardig lid van EAZA (European Association for Zoos and Aquaria) en staat het park ondertussen bekend omwille van hun animal enrichment. 

Voor de bezoekers is het niet alleen leuk, maar ook leerrijk om met de verschillende zoogdieren en vogels kennis te maken in het dierenparadijs. Bellewaerde Park biedt een unieke combinatie van attracties en dieren in een prachtige, groene omgeving. Uiteindelijk is Bellewaerde Park ontstaan uit een ornithologisch park, rijk aan prachtige vogels. Het park werd geopend op 3 juli 1954. Met een mooi vogelpark en een leuke speeltuin, werden alle kinderharten meteen veroverd. Vanaf 1967 werd ook een collectie zoogdieren toegevoegd, zoals olifanten, giraffen, leeuwen, tijgers, … Vandaag zijn er in Bellewaerde Park nog steeds ruim 200 dieren!

 

logo300 bellewaerde

Bezoekadres

Bellewaerde
Meenseweg 497
8902 Ieper  
BELGIË

Telefoon
+32 (0)57 46 86 86

  

PretparkdealsLogo Parkworld218


Parken in de buurt

Routeplanner