Regina (Tobu Zoo Park)

Eén van de meest verrassende achtbanen in Japan is zonder twijfel de houten achtbaan Regina in Tobu Zoo Park, op een uurtje sporen van Tokyo. Deze houten achtbaan verrastte vriend en vijand toen hij gebouwd werd.


COASTERFICHE
Regina
  • Opening: 18 maart 2000
  • Ontwerper: Stand Company
  • Constructeur: Intamin
  • Max. snelheid: 90,2 km/u
  • Lengte: 1334 m
  • Hoogste punt: 36,7 m
  • First Drop: 35m @ 50°
  • Duur van een ritje: 2 min 08 sec

Ontwerper van de attractie is het Amerikaanse bedrijf Stand Company, gelegen in Cincinnati. Eigenaar is Dennis Starkey, een bekende ontwerper. Naast Regina heeft hij bijvoorbeeld ook mee de hand gelegd aan Robin Hood en Loup Garou.

Voor de bouw van de achtbaan werd beroep gedaan op Intamin. Met 1334 meter is het best een lange achtbaan. Een ritje duurt ook ruim 2 minuten. Drie treinen kunnen worden ingezet, waardoor een hoge capaciteit kan bereikt worden. De treinen werden eveneens door Intamin geleverd.

De lift hill brengt de bezoeker naar een hoogte van 36,7 meter. Na de leuke First drop van 50° over het meer haalt de trein een top van 90,2 km/u. De baan klimt ophoog naar een eerste grote 180° bocht, om vervolgens weer de diepte in te duiken. De baan doorkruist het traject en na een leuke airtime heuvel klimt de baan omhoog, ditmaal voor een snellere 180° gebankte bocht. De baan raast over het meer, met enkele zachte bochten die op volle snelheid genomen worden. We bevinden ons ondertussen weer aan het andere uiteinde van de baan, waar een eerste remzone is ingebouwd. De baan duikt naar beneden via een 720° neerwaartse helix, die best vlot gaat ondanks de remzone. Het traject gaat doorheen de houten structuur, wat toch altijd een extra is op een houten achtbaan, en via enkele leuke heuvels en flauwe bochten begeeft de trein zich alweer naar de andere kant van deze prachtige achtbaan. Daar gaat de trein in de finale remzone.

De baan wisselt snelheid met zirtime en versnelling aan. Ondanks het feit dat de achtbaan niet de soepelste is, is het ook geen al te ruwe ritervaring. De baan balanceert echt zoekend naar dat evenwicht zodat de bezoeker optimaal kan genieten van deze koninklijke coaster Regina. Als een echte koningin heerst de baan over het park, en daar kan de nieuwe Intamin mega-lite coaster niet veel aan veranderen. Regina is zeker niet de beste achtbaan die een achtbaanfan zal bereden hebben, maar hij zal zeker niet als "slecht" of "saai" omschreven worden, dus zeker en vast de moeite om het park te bezoeken als men in de regio van Tokyo is.