Vierde Our Ocean Conference

SEA LIFE organiseert de wereldwijde campagne 'World Aquariums Against Marine Litter', voor de 4e Our Ocean (Onze Ocean) Conference en schaart zich hiermee achter een snelgroeiende wereldwijde mariene conservatie-beweging genaamd #OurOcean.

20170925 SeaL litter180In 2014 lanceerde Amerikaanse senator John Kerry, samen met andere wereldleiders, “Our Ocean (Onze Oceaan) -conferenties”. Dit om het samenwerken rond het milieu in oceanen te bevorderen en grote problemen gemakkelijker te verbeteren.
De 4e Internationale “Our Ocean” conferentie wordt voor het eerst georganiseerd door de Europese Unie in Malta op 5-6 oktober. De organisatoren mobiliseren milieubehoudorganisaties, andere NGO's, aquaria en andere groepen die baat hebben bij het behoud van het mariene leven om het bewustzijn van de problemen te verhogen en mensen te adviseren hoe ze kunnen helpen.

50 SEA LIFE-centra wereldwijd en hun liefdadigheidsinstelling “SEA LIFE Trust” hebben afgesproken hun eigen 'Team Turtle' campagne te verbinden met de #OurOcean-campagne dat verbonden is met aquaria wereldwijd.
 "Team Turtle deelt de #OurOcean-hoofddoelstelling om mensen te engageren zeevervuiling, overbevissing en bijvangst te bestrijden en hun effecten op het mariene milieu en vooral de zeeschildpad, een van de meest iconische soorten van de oceanen te verminderen" aldus Andy Bool, hoofd van het SEA LIFE Trust. "Het is vooral gericht op het probleem van kunststof in onze zeeën, die de EU ook in haar eigen campagne onderstreept, die “World Aquarium” aanmoedigt om mariene rommel te bestrijden." 

Het aansluiten van de SEA LIFE-groep bij het “Our Ocean”-ondersteuningsnetwerk verhoogt het aantal aquaria achter het initiatief van 97 tot 147 wereldwijd, nu verspreid in 38 landen. 
EU-commissaris Karmenu Vella reageerde: "Wij zijn verheugd dat SEA LIFE zich bij de “World Aquariums Against Marine Litter”-campagne heeft aangesloten, die we in juli van dit jaar hebben gelanceerd. (meer weten?) Hun steun verzekert dat miljoenen mensen, vooral jongeren, zullen worden gesensibiliseerd voor de dringende noodzaak om plastic afval in onze oceanen te verminderen. Welkom SEALIFE - nog een fantastische partner van #OurOcean 2017!".

20170925 SeaL litter640

SEA LIFE en het SEA LIFE Trust zullen in staat zijn om vertegenwoordigers te sturen naar dit jaar's “Our Ocean, An Ocean for Life conferentie” om maatregelen voor te stellen die de wereldwijde steun waard zijn. Cijfers samengesteld door OurOcean vertellen dat er jaarlijks 10 miljoen ton rommel in ons zeeën wordt gedumpt en dat in 2050 er meer plastic dan vis in de mariene wereld zal zijn.
Meer info: www.ourocean2017.org