Journey to Atlantis (Sea World San Diego)
- Details
- Categorie: Sea World San Diego
- Laatst bijgewerkt: vrijdag 28 augustus 2015 12:43
Zoals Big Thunder Mountain of Space Mountain een begrip is in de Disney-parken, zo is Journey to Atlantis ook een begrip voor SeaWorld. In de drie parken van SeaWorld, kan men immers deze populaire watercoaster terug vinden. Alle drie zijn Mack watercoasters, maar die van San Diego bekoort het meeste als achtbaan.
COASTERFICHE Journey to Atlantis |
|
Journey to Atlantis in SeaWorld San Diego werd in 2004 geopend voor het publiek. Het was de tweede watercoaster in een SeaWorld park, na de versie in Orlando. De versie van Orlando is een veel mooiere attractie, met een lang uitgesponnen binnengedeelte, maar behalve een supernatte drop en een kort achtbaangedeelte, is deze Journey to Atlantis een vrij matige watercoaster te noemen.
De Californische Atlantis mist dan wel het mooie binnengedeelte, maar het pittige coastergedeelte maakt dit gebrek aan dark ride gedeelte meer dan goed. De boten hebben overigens ook aparte beugelbeveiliging, wat toch comfortabeler is.
De rit zelf begint in het station, waar een aparte sectie is voorzien voor rolstoelgebruikers die aan boord kunnen van een bootje zonder zich opgejaagd te voelen door andere bezoekers of de operators die een tijdschema in acht moeten nemen. Op drukke dagen wordt deze sliding switch continue gebruikt om zo een hoge capaciteit te garanderen.
De boot kan 8 avonturiers aan boord nemen, die per twee een rij in beslag nemen. Een lange, trage lift hill, gehuld in rook geeft de zeevaarder het gevoel om in het water omhoog te klimmen op een hoge golf, op weg naar een stormachtig avontuur.
Boven aangekomen neemt de baan een rechterbocht op coastertrack rondom de twee Atlantis-torens, om dan een beetje snelheid te maken. De eerste U-turn biedt de bezoekers alvast de mogelijkheid om te genieten van het achtbaangedeelte dat op hen wacht. De boot begeeft zich naar de tweede toren, waar water doorheen een boog naar beneden stroomt. Uiteraard stopt de waterval net wanneer de boot hier aankomt, maar het is de voorbode van een eerste hoge drop in het water. In vergelijking met Orlando of San Antonio, is deze drop minder nat, maar daarom niet minder leuk. De andere locaties zorgen ervoor dat de bezoeker haast doorweekt is, en dat is hier iets minder het geval.
Deze plons is alvast de ideale locatie voor een on-ride foto. In de pool gaat het traject linksaf, en begeeft de boot zich na een rustige tocht naar het torengebouw. De boot vaart binnen, waar het bijzonder donker is. De kamer begint zich met water te vullen, de boot rolt deze kamer uit, en komt zo op een liftplatform terecht. Een film begint zich af te spelen in deze ruimte: een walvis die doorheen een glazen gebouw breekt. Tegelijkertijd wordt de boot naar het hoogste punt van Journey to Atlantis gebracht, in schokkende bewegingen om het gevaar van de oceaan weer te geven. Eens boven, openen de deuren, en rolt de boot via de rails in een vliegende vaart naar beneden, waar het meteen een bocht induikt en terug omhoog scheurt. De boot duikt opnieuw naar beneden op weg naar een ander hellende bocht, dat gevolgd wordt door een leuke heuvel met airtime om dan tot slot in datzelfde meer terug te splashen.
Deze versie van Journey to Atlantis is één van de betere waterachtbanen. Het totaalpakket is misschien net iets minder ten opzichte van Poseidon of Journey to Atlantis in Orlando, maar de attractie op zich is zeker en vast de moeite waard.
Vergeet ook zeker niet om de Commercon-dolfijnen te bewonderen bij de uitgang van deze attractie. Deze dolfijnensoort, in het Nederlands de kortsnuitdolfijn, lijkt wel op een pygmee-orka. Ze zijn immers één van de kleinste walvissoorten, met een lengte van anderhalve meter. Hij heeft bovendien een zwarte kop, ook zijn rugvin en staartvinnen zijn zwart. Het lichaam is wit. Daarom lijkt hij sterk op de orka in klein formaat. Commercon-dolfijnen zijn in de vrije natuur terug te vinden in ondiep water, voor de kust van Argentinië, in de Straat van Magellaan en rond de Kerguelen in de Inidische Oceaan. Een tiental jaar geleden was er nog zo’n dolfijn in Zoo Duisburg te bewonderen.