Thorpe Park

Classificatie

 • Attractiepark - Resort

Inkom-tarieven

 • volwassene: £49.99
       (£24.99 online!)
 • kind (4-11 j): £40
       (£22.99 online!)
 • Abonnement: £58

 

KristofHolidays300150-Londen

Parken in de buurt

 • Legoland Windsor (12 km)
 • Chessington World of Adventures (15 km)
 • Sea Life London Aquarium (40 km)
 • Warner Bros. Studio Tour London (40 km)
 • London Zoo (52 km)

Routeplanner

{mosmap controltype='UI'|dir='1|lat='51.403946'|lon='-0.514333'|zoom='15'|mapType='Hybrid'|scrolling='no'}

 

Nabij Londen ligt Thorpe Park, een attractiepark met enkele spectaculaire attracties. Een ideale bestemming voor de adrenaline-zoekers.

Thorpe Park maakt onderdeel uit van Merlin Entertainments. Die groep heeft nabij Londen ook nog Chessington World of Adventures en Legoland Windsor in haar portfolio. Die parken zijn sterk gericht op (jonge) gezinnen. Thorpe Park richt haar pijlen dan weer eerder naar de tieners en de jonge volwassenen. Met 7 achtbanen, 4 waterattracties en verschillende andere puke rides, is het aanbod alvast goed afgestemd op dit publiek.

De paradepaardjes van het park zijn uiteraard de achtbanen. Het recentste pareltje is de B&M Wing Coaster, The Swarm. Deze indrukwekkend ogende attractie opende bij het seizoensbegin van 2012. De trein scheurt doorheen een rampgebied, met enkele inversies en vele zogenaamde near misses. De achterste rijen rijden zelfs achterwaarts, om de achtbaan nog een extra dimensie te geven.

Het park heeft een tweede achtbaan van de befaamde Zwitserse fabrikant B&M: Nemesis Inferno. Deze compact ogende inverted coaster biedt toch de nodige portie adrenaline aan. Het is niet meteen de meest indrukwekkende achtbaan van het park, maar vergis u niet: dit stalen monstertje bevat best veel pit.

Stealth oogt dan weer wel indrukwekkender. Deze Accelerator coaster van Intamin AG opende in 2006. Deze gelanceerde achtbaan bereikt in minder dan 3 seconden haar topsnelheid van 128 km/u alvorens de trein de hoogte ingaat. Voor een jaartje mocht Stealth de titel dragen van snelste achtbaan in Europa. Een jaar later nam Furius Baco in Port Aventura dit record over.

Een andere achtbaan had dan weer enkele jaren het record voor meeste inversies in een achtbaan in handen: Colossus. Deze stalen achtbaan werd ook gebouwd door Intamin AG en telt in totaal maar liefst 10 inversies. In 2013 verbeterde the Smiler uit moederpark Alton Towers dat record en bracht de teller op 14 inversies in 1 achtbaan.

Een van de topachtbanen echter is Saw the Ride, gebaseerd op de gelijknamige horror-film. Het betreft hier een op maat gemaakte Eurofighter van Gerstlauer Rides, met behalve de typerende +90 graden drop, ook nog een bijzonder leuk dark ride gedeelte, vlotte inversie-elementen en snelle bochten. Kortom een fantastische beleving. Vlakbij is er overigens ook de locatie waar mensen tijdens Halloween de horror van Saw live kunnen beleven.

Het park heeft ook een indoor achtbaan: X. Deze achtbaan was lange tijd een achtbaan die achterstevoren reed, de enige indoor achtbaan in de wereld. Het betreft hier een met beats doordrenkte familie-achtbaan. Leuk, maar ook niet meer dan dat…
Voor de jongste bezoekers is er Flying Fish, een powered coaster.

Zeker ook vermeldenswaard is Tidal Wave, een indrukwekkende waterattractie, waar het onmogelijk is om droog eruit te komen.

Dit seizoen heeft het park een Angry Birds themagebied geopend, met enkele aangepaste attracties en een 4D-theater. In het park kunnen de bezoekers terecht bij talrijke eetgelegenheden, meestal fastfood, maar wel van bekendere ketens, zoals Burger King, KFC en Pizza Hut.

Kortom een park dat men als dagtrip kan bezoeken, te bereiken vanuit België/Nederland per boot/trein (Calais-Dover raden we aan), met eventueel een Fast Track pass om toch optimaal te genieten van een daggetje extreem pretparkplezier. Al lijkt een (lang) weekend een betere aanrader…